Turistička zajednica grada Splita i Turističko-ugostiteljska škola Split predstavile edukativno video igru „TREASURE DIGGING GAME“

U splitskom hotelu Cornaro održano je predstavljanje edukativne video igrice nastale kao partnerstvo Turističko- ugostiteljske škole Split i Elektro tehničke škole Split u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Splita, a u sklopu projekta Ministarstva turizma RH „Promocija i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam“.

promo 

Direktorica Turističke zajednice, Alijana Vukšić naglasila je kako su ovakvi projekti suradnje od iznimne važnosti za brendiranje destinacije i dodala:

Iza nas je 10 godina uspješne suradnje s Turističko-ugostiteljskom školom Split koja odnedavno s razlogom nosi titulu Regionalnog centra kompetentnosti i partnerskim školama na projektima MINT-a „Promocija zanimanja i jačanje strukovnih kompetencija za turizam“ i brojnim drugim projektima koji su na različite načine doprinijeli razvoju turističke ponude naše destinacije. Od projekta „Chocolatina Diocletiana-„ nastalog u suradnji sa Školom likovnih umjetnosti i svjetski poznatim čokolatijerom Marinkom Biškićem, preko slikovnice „Croatian Beauty“ u kojem psić kroz zanimljive ilustracije i stihove upoznaje svoju domovinu do maskica za mobitele koje svijetle u mraku, nastale u sklopu projekta „Split night sky“

image

promo

Surađivali smo na Gastro Adventima, dali svoju potporu i u projektu „Najbolji dalmatinski suvenir“ i dobili originalni magnet na bračkom kamenu sa nizom atraktivnih lokacija grada, ovjekovječenih objektivom fotografkinje Lidije Lolić, kojeg smo uvrstili u službenu ponudu suvenira TZ grada Splita. Rezultat naše posljednje suradnje u 2021.- godini digitalne tehnologije je edukativna igrica „Treasure digging game“ nastala u kroz partnerstvo Turističko-ugostiteljske škole i Elektro tehničke škole. Desktop verzija igrice je objavljena u rujnu prošle godine, a odnedavno je dostupna i kao aplikacija za tablete i mobitele i kao takva predstavlja zanimljiv dodatak turističkoj ponudi naše destinacije. Radi se o jedinstvenom proizvodu jer mali turisti moraju odgovoriti na niz zanimljivih pitanja o povijesti i kulturi grada, poznatim ličnostima i građevinama naše bogate kulturne baštine da bi psić koji je glavni protagonist ove igrice dobio dovoljno energije za obilazak cijele Dioklecijanove palače. Ideja je krenula od prof. Andree Bilandžić i učenika TUŠ-a. Naši su im djelatnici pomogli u odabiru zanimljivih hot-spotova i sastavljanju fonda pitanja koja su zatim prevedena na 4 strana jezika što je zajednička zasluga vrijednih učenika TUŠ-a i njihovih profesora jezika. Mladi genijalci- računalni programeri iz ETŠ, predvođeni prof. Marinom Ivandićem sve su to u konačnici oblikovali u jednu zanimljivu digitalnu priču. Treasure digging game samo je jedan od mnogih projekata digitalne tehnologije koje smo realizirali u prethodnoj godini. Tu se još ističu Audio vodič – Biografije i uspjesi splitskih olimpijaca, digitalna platforma koja korištenjem mobilne tehnologije predstavlja 75 splitskih olimpijaca i koja je dostupna on-line i besplatna za krajnje korisnike, te Hrvatski zvukopis – Split, besplatna mobilna aplikacija pomoću koje građani i turisti mogu poslušati, na određenim lokacijama, 26 priča starijih i suvremenih pisaca koje su tematski vezane uz grad. Prethodnu godinu završili smo objavom nove virtualne šetnje kojom se Split prezentira kroz moderan i interaktivan vizualni prikaz, a napravljena je u HTML5 tehnologiji koja radi na svim platformama i uređajima bez ikakve instalacije aplikacija. Radujemo se budućoj suradnji sa TUŠ Split na novim projektima iz područja održivog i odgovornog turizma.

image

promo

Cilj, ideju i viziju projekta predstavila je Andrea Bilandžić, profesorica u Turističko-ugostiteljskoj školi Split te zahvalila svim partnerima i naglasila kako je ovaj projekt rezultat izvrsne suradnje među školama ali i rezultat osluškivanja potreba učenika.

„Kao mentor učenicima na nagrađenim projektima moram istaknuti da su naši učenici iz godine u godinu izrazito motivirani za rad na projektima ovog tipa. Pored suradnje sa partnerskim školama i Turističkom zajednicom, kao produženom rukom Ministarstva turizma, dodatan motiv predstavlja i činjenica da se ovi projekti prihvaćaju kao njihovi završni radovi, a nas nastavnike posebno veseli što stečena znanja i iskustva potiču njihov interes za nastavak obrazovanja u sektoru turizma, a nadamo se i za ostanak u Lijepoj našoj. Istovremeno smo iznimno ponosni na našu suradnju i zahvalni Turističkoj zajednici grada Splita na bezrezervnoj podršci prilikom realizacije naših ideja.“

image

promo

Učenice Antonia Dujmović i Marina Duplančić prezentirale su način na koji su sastavljena pitanja vezana uz povijest Dioklecijanove palače i Splita i naglasile kako je edukativni materijal preveden na 4 strana jezika. Učenici Elektro tehničke škole Split Dominik Oreč i Ivan Čagalj prezentirali su realizaciju aplikativnog rješenja koje su realizirali u suradnji s profesorom Marinom Ivandićem i ostalim učenicima. Više informacija o igrici i ostalim projektima možete pronaći na facebook i instagram stranici Turističko- ugostiteljske škole a za promociju projekta zadužene su učenice Laura Jelača i Egon Bedalov. Projekti su prezentirani i stranim učenicima u sklopu Erasmus projekta pod nazivom „Let us guide You through the Palace“ koji su predstavile učenice Anna Ćosić i Antea Vatović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:07