NAJMODERNIJA U EUROPI

BANDIĆ NA DRUŽENJU S GAZDAMA OTKRIO NOVOSTI O ŽIČARI 'Napravit ćemo luknju i za Zagorje. Naše mame i tate moći će za 15 minuta doći u Stubake na kavu'

 
 PROMO

Milan Bandić u emisiji "Dalibor Petko Show" CMC televizije pojavio se kao specijalan gost tamburaškog sastava Gazde i nagovijestio da će Kolinda Grabar-Kitarović i u drugom mandatu biti hrvatska predsjednica. A s obzirom da su Gazde iz podsljemenskog dijela Zagreba, gradonačelnik je obećao dovršiti izgradnju nove žičare do sljedeće godine.

- Žičara će biti svečano otvorena za Dan Grada Zagreba (31. svibnja). Njome će se u jednom satu voziti 2000 ljudi - u kabini će biti mjesta za desetero, a ne četvero kao nekad. Imat ćemo najmoderniju žičaru u Europi, a budući da je moj stranački kolega, načelnik općine Stubičke toplice Josip Beljak domaći dečko, mislim da ćemo napraviti jednu 'luknju' i za Zagorje. Tako da će naše mame i tate te djedovi i bake, koji imaju stanove u Zagrebu, moći doći za 15 do 18 minuta u Stubake na kavu - rekao je Bandić.

PROMO

Voditelj Dalibor Petko izjavio je da će Gazde, Bandić i on, nakon što se svi ukrcaju u žičaru, imati mjesta za još jednu osobu, pa je pitao koga će povesti sa sobom. Gazde su predložili da to mora biti žena, a s njima se složio i zagrebački gradonačelnik.

- To će biti neka sretnica, sto posto! Mogli bismo povesti predsjednicu. Kad je to, iduće godine? Onda predsjednicu - rekao je Bandić pa od tamburaškog sastava Gazde naručio pjesmu za Grabar-Kitarović.

PROMO

- (Ingmar) Bergman je rekao da sve što je univerzalno najprije treba biti lokalno. Takvi su i Gazde - gdje god sviraju, jednako ih dobro prihvaćaju - izjavio je Bandić usporedivši tamburaše iz Markuševca s Prljavim kazalištem.

- Da smo u Hrvatskoj samo 30 posto jedinstveni kao Gazde, znajte koliko bi nam bilo bolje. Barem tri puta - zaključio je gradonačelnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 11:01