SMRT POZNATOG CHEFA

DAVID SKOKO ZA JUTARNJI O ANTHONYJU BOURDAINU 'Jako sam ga cijenio... Njegova mračna strana? Kad imaš takav analitički um, ne možeš biti veseljak'

 
 Neja Markičević/Cropix / Jonathan Alcorn/Reuters
 

Poznati hrvatski kuhar David Skoko, koji je imao čast pripremati jela za Anthonyja Bourdaina kad je 2011. u Hrvatskoj sedam dana snimao epizodu popularne kulinarsko-putopisne emisije ‘No Reservations’, ostao je zatečen viješću o smrti putopisca i kuhara.

Skoko je odmah naglasio da se radi o osobi koju je posebno cijenio, ne samo zbog njegovog odnosa prema hrani, nego i prema ljudima i svemu onome što zapravo čini kulinarsku kulturu jedne zemlje.

‘Bourdaina sam izrazito cijenio posebno zbog stavova koje je imao prema hrani, ali i prema ljudima koji su povezani s hranom u zemljama koje je posjećivao. Jako cijenim što je u zadnje vrijeme radio, dobro je iskoristio svoju slavu za humanitarni rad i dobrobit ljudi. Zadnji put kad je Trump odlučio zatvoriti granice s Meksikom, on je na...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 07:32