‘AFERA HARMONIKA‘

Harmonikašici Steli otkazali koncert u Sv. Ivanu Zelini, organizator: ‘Šefica Turističke zajednice misli da je folk pjevačica‘

Sada se oglasio organizator događaja Marijo Pošta iz tvrtke Univerzal Servis Promet i objasnio, uz ispriku, što se točno dogodilo

Stela Rade

 Instagram/Stela Rade/

Mlada harmonikašica Stela Rade trebala ej nastupiti u Svetom Ivanu Zelini u sklopu tamošnjeg Adventa, no nastup joj je otkazan pola sata prije nego što je trebala izaći na pozornicu.

"Moj nastup u Svetom Ivanu Zelini otkazan je pola sata prije samog početka i to od strane gradonačelnika i direktorice turističke zajednice. Sve je bilo spremno, šator se napunio ljudima. Nisu naveli razlog nego su samo rekli da se šator mora isprazniti i da nastupa neće biti ni pod koju cijenu. S obzirom na to da nisu naveli razlog, mi iz nekih izvora i po nekim pričama subjektivno zaključujemo da je to upravo zbog činjenice što sam na tom nastupu trebala svirati harmoniku, koju nažalost u Hrvatskoj neki ljudi i dalje gledaju kroz negativan kontekst jer se odmah misli da bi se na tom nastupu svirao turbo folk i narodnjaci koje oni nikako ne žele u svom gradu", rekla je revoltirana Stela u videu koji je objavila na društvenim mrežama.

"Došlo vas je jako puno i svi ste pokazali želju da se nastup održi i to svi uglas i hvala vam na tome. Nažalost nismo mogli ništa i nismo htjeli ići protiv grada, ali nisam imala srca otići doma, pa smo našli način da nastup koji je trebao biti javan nekako pretvorimo u privatnu zabavu koja nam je dozvoljena. Hvala svima koji ste došli u jedan manji prostor i tamo svi svirali sve što narod želi i narod se zabavio bez da je ikome naštetio na bilo koji način i to je jedino što je bitno", dodala je.

Sada se oglasio organizator događaja Marijo Pošta iz tvrtke Univerzal Servis Promet i objasnio, uz ispriku, što se točno dogodilo.

"Temeljem Ugovora o pružanju ugostiteljskih usluga na Adventu 2023/2024 bio sam ovlašten organizirati između ostalih ugostiteljskih usluga i nastup dva izvođača, po svojem izboru i o svojem trošku. Dakle, prema dogovoru s Turističkom zajednicom kao organizator sam imao pravo dovesti o vlastitom trošku dva izvođača te prve koje sam angažirao bili su Full Time band, dok je drugi izbor pao na Stelu Rade", stoji u priopćenju objavljenom na Facebooku.

"Dana 5. siječnja 2024., dva sata prije početka nastupa Stele Rade, iznenada sam zaprimio Izjavu o raskidu Ugovora s obrazloženjem da sam prekršio odredbe Ugovora, iako u samom ugovoru, a niti u Izjavi o raskidu nije jasno navedeno koje bi to odredbe uopće bile - piše dalje uz napomenu da je ‘pojašnjenje za otkazivanje od gđe. Marinke Zupčić Mubrin, direktorice Turističke zajednice grada Sveti Ivan Zelina, bilo to što je Stela Rade nastupala u Zvezdama Granda te da ju smatra turbo folk pjevačicom.‘ Očito je da se radi o osobnim razlozima direktorice Turističke zajednice gđe. Marinke Zupčić Mubrin koja nije dopustila da se održi nastup Stele Rade zbog nekih vlastitih interesa i bez opravdanih razloga. Napominjem kako je Stela Rade bila moj izbor zato što je nastupala i na adventu u Gradu Zagrebu, ima bogat repertoar pjesama koje izvodi na svojim nastupima te je izrazito profesionalna i stvara odličnu atmosferu, koja i priliči aktualnom dobu godine", poručio je Pošta.

"Međutim, direktorica Turističke zajednice ne samo da je odlučila spriječiti nastup Stele Rade već je nastavila onemogućavati i ostalu ponudu na Adventu na način da je sabotirala rad klizališta i onemogućila meni kao ugostitelju daljnji rad na Adventu. Naime, sat vremena prije nego li je nastup trebao biti održan sama gđa. Marinka Zupčić Mubrin iskopčala je struju na cijelom Adventu te obavijestila policiju u slučaju da pokušam održati nastup Stele Rade.

Ujedno je i u narednim danima onemogućila rad ugostiteljskog dijela na adventu i bilo kakvo održavanje manifestacija koje su do tada bile organizirane u sklopu Adventa.

Kako nisam želio stvarati daljnje nemire i nepotrebno dizati tenzije odustao sam od pokušaja da održimo nastup i završetak Adventa koji su građani grada Zeline toliko željeli.

Zato postavljam pitanje da li osoba koja namjerno sabotira i onemogućuje rad adventa zbog samo sebi poznatih razloga zaslužuje biti direktorica turističke zajednice grada Svetog Ivana Zeline?

Ovu priliku bih ujedno iskoristio da se ispričam i javno glazbenici Steli Rade zbog neugodnosti koje su ona i njezin band doživjeli u Svetom Ivanu Zelini zbog direktorice turističke zajednice i njezinih postupanja", poručio je Pošta uz ispriku glazbenici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:54