DOČEK NA TUĐMANU

Let 3 sletio u Zagreb! ‘Žiri nas je htio naguz***. Pobjegli smo pa su nam se osvetili‘

Sjeli su u traktor pa se provozali, a onda krenuli za Rijeku gdje ne očekuju poseban doček jer su umorni
 Zeljko Puhovski/Cropix

Let 3 je sletio u Zagreb. Nakon osvojenog 13 mjesta na eurovizijskom natjecanju kojeg je u ime lanjske pobjednice Ukrajine ugostio britanski Liverpool, u zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman napravili su performans nešto prije 18 sati. Došli su na zlatnom traktoru i komentirali Eurosong i rezultate.

- Jako smo zadovoljni, i otišli smo po traktor. Mi nismo bili u Liverpoolu, nego naši avatari. Bili smo u gostima kod žirija i htjeli su nas naguziti. Pobjegli smo pa su nam se osvetili. Nismo iznenađeni što nam je publika dala puno više glasova. Hvala publici, ispada da još ima p***e među narodima, a ne guzice. Mama ŠČ! sretan ti Majčin dan - rekli su dečki.

image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix

- Branit ćemo boje RH uvijek, ali na Eurosong teško da ćemo ponovno. Načuo sam da neće više biti ni Dore ni ičega. Ma šalim se, ali mi sigurno nećemo, morat ćemo na idućoj Dori nastupiti. Bilo nam je lijepo, Loreen nam je bila najljepša. Puni smo dojmova. Sve je to intenzivno iskustvo, zgusnut je raspored, tenzija, ali i užitak. Lijepo je biti u prilici dijeliti taku pozornicu s ostalim izvođačima, te uvjete, od rasvjete... O zvuku se može pričati, njemu se ne polaže mnogo pažnje jer je sve prilagođeno TV prijenosu. U areni je bilo super. Eto, doživjeli smo i to, nije nam žao, zadovoljni smo. Ostvarili smo puno kontakata, dali smo milijune intervjua za sve važne medije, tek smo stigli kući. Već smo bukirani za nastupe, gotovo krcati do kraja godine, idemo sad jedno po jedno rješavati. Umorni smo, malo se spavalo, rano smo jutros morali na aerodrom, umorni smo ali sretni, hvala - kazali su Letovci.

image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix

- Žiri ima neke svoje kriterije, a pjevanjem ŠĆ! čistimo tijelo i širimo ljubav. Zato je bilo korisno što smo otišli tamo. To je gledalo 160 milijuna ljudi, ako je bar dio od njih doživio katarzu, to se širi kao neka dobra bolest. O J.K. Rowling svi sve znamo, godi nam njena reakcija, ali dobili smo potporu i od običnih ljudi, s ulice, od radnika u produkciji, prepoznavali su nas na ulicama... Pogodili smo jedan sloj u žicu i imponira nam kada smo vidjeli koliko smo dobili glasova publike, to je jedna satisfakcija. Super, teško riječima opisati. Hrvatska je profitirala od našeg putovanja. Pokazali smo Hrvatsku kakva bi trebala biti, puno ljudi je to osjetilo. Želimo da Hrvatska bude zemlja bude lišena predrasuda prema drugima, strancima, seksualnoj orijentaciji, svakog opterećenja.

image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix

- Mi smo takvi i pjesma nosi takvu poruku, to je korisno za društvo općenito. Ajmo svi - ŠČ!, ŠČ!, ŠČ! - skandirali su.

Rekli su kako idu za Rijeku no ne očekuju poseban doček jer su umorni s obzirom da su na aerodromu bili od ranog jutra. Na kraju su im zapljeskali i okupljeni građani kao i brojni novinari koji su ih dočekali po slijetanju u Zagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:20