ZLATNI STUDIO 2023.

Šprajc do pete nagrade, Battifiaca slavio drugu godinu zaredom, publika plakala zbog Massima

Na raskošnoj pozornici Zlatnog Studija gledatelje i goste dočekali su odlični glazbeni brojevi, duhoviti skečevi te brojne domaće zvijezde

Zlatni studio 2023.

 Cropix/

Spektaklom i glamurom u najvećem studiju HRT-a "Anton Marti" u subotu navečer dodijeljene su najveće i najprestižnije medijske nagrade u zemlji Zlatni Studio, koji je održan po šesti put. Bila je to večer za pamćenje koju je otvorio veliki glazbeni hit ‘Apokalipso‘ Darka Rundeka.

Već od 19 sati na HRT su počele pristizati najveće hrvatske zvijezde. Sve su htjele zablistati za ovu jedinstvenu priliku. Bila je to prava revija najljepših večernjih toaleta, a ni muškarci nisu zaostajali u svojim modnim odabirima. Tako je Zlatni Studio još jednom opravdao svoj nadimak ‘hrvatski Grammyji‘.

Ovu veliku TV manifestaciju, o kojoj se uvijek danima priča, vodili su Jelena Glišić i Mirko Fodor te su sve začinili svojim stilom i humorom, a u svakoj kategoriji kao suvoditelji pridružila su se neka od najznačajnijih imena iz nominiranih kategorija. Ono što je važno istaknuti jest da je Zlatni Studio jedinstvena medijska nagrada u Hrvatskoj i uistinu je odraz kvalitete i popularnosti jer dobitnike bira publika, koji su svoje glasove ove godine poslali u rekordnom broju. Zato s punim pravom kažemo da "Najbolji biraju najbolje".

image

Jelena i Mirko

Goran Mehkek/Cropix

Prva kategorija bio je film gdje se na pozornicu popela glumica Nataša Janjić Medančić, a nagradu za najbolju filmsku glumicu osvojila je Nina Violić.

U kategoriji najboljeg filmskog glumca nagrađen je Predrag Miki Manojlović (za ulogu u filmu ‘Stric‘). Film godine je ‘Šesti autobus‘.

Uslijedio je glazbeni broj pjevačice Severine ‘Vjerujem u Boga‘. U kategoriji radio dodijeljene su nagrade najboljim radijskim postajama i voditeljima, a Zlatni je Studio za najbolji glas i radijsku postaju uručila voditeljica Edita Lucić Jelić.

image

Severina

Davor Pongracic/Cropix

Alfa BBR je ovom prilikom trijumfirao, a prestižnu nagradu za najboljeg voditelja već drugu godinu za redom dobio je Mario Lipovšek Battifiaca, poznat i po svojoj ulozi u komičarskom showu "Bijele udovice".

image

Mario Lipovšek Battifiaca

Davor Pongracic/Cropix

Ove je godine predstavljena i nova kategorija ‘Naj TikTok lice godine‘, a u njoj je slavio Antonio Milošević, publici poznatiji kao Tunafasader.

Pred dodjelu kazališnih nagrada publiku su u glazbenom broju "Dani koji sjaje" zabavili Pavel te Marinko, Sanja i Zec. Suvoditeljica je ovdje bila poznata glumica Ana Begić Tahiri. Prvo je uslijedila nagrada za novo lice u kazalištu i filmu koju je osvojio Lovro Juraga. Juraga je nagradu dobio za ulogu Momka u predstavi ‘Don Juan‘.

image

Lovro Juraga

Goran Mehkek/Cropix

Najbolja ženska kazališna glumica je Nives Ivanković za ulogu u predstavi ‘LizistRATa‘.

image

Nives Ivanković

Goran Mehkek/Cropix

Najboljim muškim kazališnim glumcem proglašen je Filip Šovagović, za ulogu u predstavi ‘Tena - kronika raspada jedne ljepote‘.

A da je apsolutno oduševljenje i glumcem i radnjom bilo opravdano pokazalo se i kada je Zlatni Studio za najbolju predstavu otišao ekipi predstave ‘Tena - kronika raspada jedne ljepote‘.

image

Filip Šovagović

Davor Pongracic/Cropix

Glazbenim brojem ‘Trebaš li me‘ u izvedbi Matije Cveka i Eni Jurišić, na oduševljenje publike, krenula je dodjela televizijskih nagrada.

image

Matija Cvek i Eni Jurišić

Davor Pongracic/Cropix

Mia Kovačić s Nove TV i Andrija Jarak s RTL televizije uručili su Zlatni Studio za TV reality, a najboljim je proglašen "Masterchef" Nove TV.

image

Mia Kovačić i Andrija Jarak

Goran Mehkek/Cropix

Najboljom TV zabavom proglašen je show ‘Ples sa zvijezdama‘ Nove TV, a HRT je slavio i u kategoriji najbolje TV serije za koju je Zlatni Studio dobila serija ‘Nestali 2‘.

Zlatni Studio u kategoriji TV novinara osvojio je novinar HTV-a Robert Knjaz.

Za najbolju TV emisiju Zlatni Studio dobila je RTL-ova emisija ‘Stanje nacije‘ koju vodi Zoran Šprajc.

image

Zoran Šprajc i Andrija Jarak

Darko Tomas/Cropix

"Nisam se nadao da ću u ovako kratkom roku doći do samog vrha", rekao je Šprajc i zahvalio se suradnicima, Jutarnjem listu, žiriju, majci koja ga je rodila... Najbolji voditelj je Duško Ćurlić.

Publiku je također oduševio glazbeni broj koji je izveo Petar Grašo.

Bio je to izvrstan uvod u kategoriju glazbe gdje se na pozornici pridružila glazbena diva Jasna Zlokić. Objavila je dobitnika za "novo lice na glazbenoj sceni", nagradu koju je ove godine osvojio Alen Đuras. Pjesmom godine proglašena je ‘Trebaš li me‘ Matije Cveka i Eni Jurišić.

image

Alen Đuras

Davor Pongracic/Cropix

Posebno emotivan bio je glazbeni broj, hommage za nedavno preminulog Massima Savića, a publika ga je popratila velikim pljeskom. Pjevačem godine proglašen je upravo Massimo, a pjevačica godine je Zorica Kondža.

image

Zorica Kondža i Jasna Zlokić

Davor Pongracic/Cropix

"Ja sam bila sigurna da će dobiti moja prijateljica Doris pa sam pripremila govor za nju. Sad ne znam što reći za sebe. Zahvaljujem obitelji Dragović (smijeh). Dobro evo, baš mi je drago da sam dobila", nasmijala je okupljene Zorica Kondža.

Koncertom godine proglašen je koncert Parnog Valjka iz Arene Zagreb ‘Dovoljno je reći Aki‘, a šesta dodjela okrunjena je pjesmom ‘Nek‘ živi ljubav‘ koja sažima univerzalnu poruku ove svečane večeri.

TIJEK DOGAĐANJA


NOVO 22.09 Šesta dodjela Zlatnih Studija okrunjena je izvedbom pjesme ‘Nek‘ živi ljubav‘ koja najbolje sažima univerzalnu poruku ove večeri.


22.07 U kategoriji koncerta godine nominirani su: koncert Petra Graše u Areni Zagreb, Massimov koncert u Areni Zagreb te ‘Dovoljno je reći Aki‘ Parnog Valjka, također u Areni Zagreb. Koncertom godine proglašen je ‘Dovoljno je reći Aki‘ Parnog Valjka. Time su dodijeljene sve ovogodišnje nagrade Zlatni Studio, a šesta dodjela završava glazbenim brojem ‘Nek‘ živi ljubav‘.


22.04 U kategoriji najboljeg pjevača nominirani su Matija Cvek, Petar Grašo i Massimo, a Zlatni Studio pripao je Massimu, kojemu je ovo treći po redu. U njegovo ime preuzeo ga je Boris Horvat, direktor izdavačke kuće Aquarius Records.


22.00 U kategoriji najbolje pjevačice nominirane su Mia Dimšić, Doris Dragović i Zorica Kondža. Zlatni Studio za najbolju pjevačicu osvojila je Zorica Kondža.

"Ja sam bila sigurna da će dobiti moja prijateljica Doris pa sam pripremila govor za nju. Sad ne znam što reći za sebe. Zahvaljujem obitelji Dragović (smijeh). Dobro evo, baš mi je drago da sam dobila", nasmijala je okupljene Zorica Kondža.


21.54 Slijedi posveta legendarnom nedavno preminulom pjevaču Massimu Saviću te će se u studiju Anton Marti zapjevati ‘Krugovi u žitu‘. Veliki hit pokojnog pjevača na klaviru je izveo Massimov prijatelj i suradnik Predrag Martinjak Peggy koji je radio na posljednjem nedovršenom albumu neprežaljenog glazbenika.


21.53 U kategoriji najbolje pjesme nominirane su: ‘Dani koji sjaje‘ Pavela te Sanje, Marinka i Zeca, zatim ‘Guilty Pleasure‘ Mije Dimšić s kojom nas je predstavljala i na prošlogodišnjem Eurosongu te ‘Trebaš li me‘ Matije Cveka i Eni Jurišić. Zlatni Studio za najbolju pjesmu dobivaju Matija Cvek i Eni Jurišić za pjesmu ‘Trebaš li me‘.

image

Eni Jurišić

Davor Pongracic/Cropix
image

Matija Cvek i Eni Jurišić

Davor Pongracic/Cropix

21.47 U kategoriji najboljeg novog lica na glazbenoj sceni nominirani su Alen Đuras, Eni Jurišić i Filip Rudan. Zlatni Studio osvaja Alen Đuras.


21.45 Na redu su nagrade za najbolja ostvarenja s područja glazbe. Na pozornicu stiže diva domaće glazbene scene Jasna Zlokić.


21.36 U kategoriji najboljeg TV voditelja/voditeljice nominirani su: Antonija Blaće (RTL), Duško Ćurlić (HTV) i Igor Mešin (Nova TV), a Zlatni Studio osvojio je Duško Ćurlić s HTV-a. Time su dodijeljene sve nagrade s područja televizije, a slijedi nastup legendarne Zorice Kondže, a na pozornici su joj se pridružili Alen Đuras i Filip Rudan.


21.33 U kategoriji najbolje TV emisije nominirani su: ‘Dnevnik Nove TV‘, ‘Stani na otoku‘ (HTV) te ‘Stanje nacije‘ (RTL). Zlatni Studio osvojila je emisija ‘Stanje nacije‘ (RTL).

"Nisam se nadao da ću u ovako kratkom roku doći do samog vrha", rekao je Šprajc i zahvalio se suradnicima, Jutarnjem listu, žiriju, majci koja ga je rodila...

image

Zoran Šprajc i Andrija Jarak

Darko Tomas/Cropix

21.30 U kategoriji najboljeg TV novinara ili novinarke nominirani su Robert Knjaz (HTV), Silvana Menđušić (RTL) i Martina Validžić (HTV), a Zlatni Studio osvaja Robert Knjaz (HTV).

"Hvala na ovoj genijalnoj i prekrasnoj nagradi. Posvećujem je svojim vrijednim suradnicima", poručio je Knjaz putem video zida.


21.23 Kratki predah od nominiranih donijet će nam rekorder Zlatnog Studija, pjevač Petar Grašo koji nastupa na pozornici Zlatnog Studija. Pjeva pjesme ‘Jel ti reka ko‘, ‘Uvik isti‘, ‘Ko nam brani‘.

image

Petar Grašo

Davor Pongracic/Cropix

21.21 U kategoriji najbolje domaće TV serije nominirani su: ‘Kumovi‘ (Nova TV), ‘Nestali 2‘ (HTV) i ‘Područje bez signala‘ (HTV). Zlatni Studio osvaja serija ‘Nestali 2‘ (HTV).

"Čestitke nominiranima. Hvala gledateljima, glasačima... Nadam se da je ovo službeni kraj druge sezone i da ulazimo u treću sezonu. Hvala vam što ste bili tamo kad smo vas najviše trebali", rekao je Joško Lokas.

image

Joško Lokas

Davor Pongracic/Cropix

21.17 U kategoriji najbolje TV zabave nominirani su: ‘A strana‘ HTV-a, ‘Ples sa zvijezdama‘ Nove TV i ‘Potjera‘ HTV-a. Zlatni Studio osvaja ‘Ples sa zvijezdama‘ Nove TV.


21.14 Prva kategorija koju će nam otkriti je najbolji reality show. Nominirani su ‘Masterchef‘ Nove TV, ‘Supertalent‘ Nove TV i ‘Život na vagi‘ RTL televizije. Zlatni Studio za najbolji reality show osvojio je MasterChef Nove TV.


21.12 Na redu su nagrade za najbolja ostvarenja s područja televizije. Voditelje Miju Kovačić (Nova TV) i Andriju Jarka (RTL) najavili su Jelena, Mirko i Piko Bodljić. Mia je u šali pitala Andriju nedostaju li mu kolege s Nove TV, a on je k‘o iz topa izjavio: ‘Ne baš‘ i time zamalo zaradio Pikovo ‘bockanje‘.


21.08 Na pozornicu su stigli Eni Jurišić i Matija Cvek koji pjevaju svoj veliki hit ‘Trebaš li me‘.


21.05 U kategoriji najbolje kazališne predstave nominirane su ‘Braća Karamazovi‘, redatelja Olivera Frljića i kazališta ZeKaeM, ‘Mnogo vike nizašto‘ redatelja Krešimira Dolenčića i ZGK Komedija te ‘Tena - kronika raspada jedne ljepote‘ GDK Gavella, GK ‘Joza Ivakić‘ Vinkovci, Ludens teatra, CUK Bjelovar i GK Požega. Najbolja predstava je ‘Tena - kronika raspada jedne ljepote‘.


21.03 Nakon dama, na red su došli i nominirani u kategoriji najbolje muške kazališne uloge: Dušan Bućan za ulogu Don Juanovog sluge u predstavi ‘Don Juan‘, Frano Mašković za ulogu u ‘Buri‘ Arterarija i Teatra &TD te Filip Šovagović za ulogu oca Jerka u predstavi ‘Tena - kronika raspada jedne ljepote‘. Zlatni Studio osvojio je Filip Šovagović!

image

Ana Begić Tahiri i Filip Šovagović

Davor Pongracic/Cropix

21.00 U kategoriji najbolje ženske kazališne uloge nominirane su Linda Begonja za ulogu Grušenjke u predstavi ‘Braća Karamazovi‘ kazališta ZeKaeM, Nives Ivanković za ulogu Kalonike u predstavi ‘LizistRATa‘ HNK Split te Doris Šarić Kukuljica za ulogu Christine u predstavi ‘Svjetlo pada‘ kazališta ZeKaeM. Pobjednica je Nives Ivanković!

image

Nives Ivanković

Davor Pongracic/Cropix

20.55 U kategoriji Novo lice u kazalištu i filmu nominirani su Lovro Juraga za ulogu Momka u predstavi ‘Don Juan‘, Pavle Matuško za ulogu Štuke u filmu ‘Šesti autobus‘ te Ognjen Milovanović za ulogu Claudija u ‘Mnogo vike nizašto‘. Zlatni Studio osvojio je Lovro Juraga!

image

Lovro Juraga

Davor Pongracic/Cropix

​20.45 Sljedeće nagrade bit će dodijeljene za najbolja ostvarenja iz područja kazališta, a voditeljica koja stiže na pozornicu je glumica Ana Begić Tahiri.


20.41 Na pozornicu stižu Pavel te Marinko, Sanja i Zec koji će izvesti svoju zajedničku pjesmu ‘Dani koji sjaje‘.

image

Novi Fosili

Goran Mehkek/Cropix

20.39 Sljedeća nagrada dodjeljuje se u novoj, šestoj kategoriji ‘Naj TikTok lice godine‘, a predstavio ju je putem video zida reprezentativac Bruno Petković. U ovoj su kategoriji nominirani Laura Pavlović (Sirkorii), Leon Kosanović (Picek69) te Antonio Milošević (Tunafasader). Nagradu Zlatni Studio za Naj TikTok lice godine osvojio je Antonio Milošević!

image

Antonio Milošević, Tunafasader

Davor Pongracic/Cropix

20.35 Za najbolju radijsku postaju nominirani su Alfa BBR, Radio Dalmacija i Radio Rijeka, a nagrada je pripala radiju Alfa BBR. Nakon toga uslijedio je glazbeni broj koji su izveli Lovro Juraga i Tara Thaller.

image

Tara Thaller i Lovro Juraga

Davor Pongracic/Cropix

20.33 Za najbolji radijski glas nominirani su Iva Pavletić Crnić (Radio Rijeka), Mario Lipovšek Battifiaca (Radio Istra) i Dario Maradin (Otvoreni), a nagrada Zlatni Studio pripala je Mariju Lipovšeku Battifiaci.

"Hvala Akademiji na nominaciji. Moram je zamoliti da me više ne nominira jer će Ferlinu pozliti. Sad smo se izjednačili s brojem nagrada. Ako me već morate nominirati, neka to bude u nekoj drugoj kategoriji", našalio se Lipovšek Battifiaca.


20.32 Sljedeće nagrade dodijelit će se za najveća dostignuća na području radija, a ovu kategoriju najavljuje voditeljica Edita Lucić Jelić, jedna od najprepoznatljivijih glasova u eteru Radio Dalmacije.


20.29 Slijedi nastup popularne pjevačice Severine koja izvodi pjesmu ‘Vjerujem u Boga‘. Nakon toga otkrit ćemo tko su dobitnici u kategoriji Radio. Kraljica scene, Severina, na pozornici je zablistale u crnoj uskoro haljini s rupcem na glavi, a njen nastup snimao je i na Instagramu podijelio njen veliki obožavatelj Zoran Šprajc.

image

Severina nastupila na Zlatnom Studiju

Hrt/

20.28 Posljednja filmska kategorija je ona za najbolji film. Među nominiranima su ‘Marginalci‘ Ljubomira i Jana Kerekeša, Nosila je rubac črleni‘ redatelja Gorana Dukića te ‘Šesti autobus‘ redatelja Eduarda Galića. Zlatni Studio za najbolji film pripao je filmu ‘Šesti autobus‘ redatelja Eduarda Galića.


20.26 Miki Manojlović javio se preko video zida i zahvalio se svima koji su glasali za njega, kao i svima s kojima je surađivao na filmu ‘Stric‘.


20.25 Nakon poznatih dama, najavljuju nominirane u kategoriji najboljeg filmskog glumca. Čitatelji Studija najviše su glasova dodijelili trojici glumaca: Predragu Mikiju Manojloviću za ulogu u filmu ‘Stric‘, Roku Sikavici za ulogu u filmu Stric‘ te Ljubi Zečeviću za ulogu u filmu ‘Nosila je rubac črleni‘. Zlatni Studio u kategoriji najboljeg filmskog glumca pripao je Predragu Mikiju Manojloviću za ulogu u ‘Stricu‘!


20.23 Prve na redu su nominirane u kategoriji najbolje filmske glumice. Nominirane su Nataša Dorčić za ulogu u filmu Nosila je rubac črleni‘, Ivana Roščić za ulogu u filmu ‘Stric‘ te Nina Violić za ulogu u filmu ‘Baci se na pod‘. Pobjednica je Nina Violić.


20.20 Voditelji su najavili prvu večerašnju kategoriju Film, a kao prezenterica na sceni pojavila se cijenjena glumica Nataša Janjić Medančić.

image

Jelena Glišić, Nataša Janjić i Mirko Fodor

Goran Mehkek/Cropix

20.18 Voditelji su najavili Pika Bodljića, legendu magazina Studio.


20.16 Voditeljica Jelena Glišić i voditelj Mirko Fodor pozdravili su okupljene.

image

Jelena i Mirko

Goran Mehkek/Cropix

20.15 Počela je šesta svečana dodjela najveće medijske nagrade Zlatni Studio! U dvorani ‘Anton Marti‘ HTV-a sve je spremno za večerašnji spektakl, koji započinje spektakularnim glazbenim brojem "Apokalipso" u instrumentalu, jer ta se pjesma Darka Rundeka "rodila" prije 25 godina, kada i Jutarnji list. Akcent je na plesačima, impresivnoj točki koju je osmislila koreografkinja Paula Tonković.


Nakon dva kruga glasanja u kojem je sudjelovalo gotovo milijun ljudi sada kreće veliki spektakl uživo! Na HTV1 u izravnom televizijskom prijenosu večeras ćemo doznati tko je dobio Zlatni Studio u kategorijama Televizija, Film, Kazalište, Glazba, Radio i TikTok.

Najbolje od najboljih odabrali su naši čitatelji koji su tako svojim glasovima sudjelovali u šestoj po redu dodjeli najveće medijske nagrade u Hrvatskoj, nastale na iznimno bogatoj tradiciji magazina Studio, danas priloga petkom Jutarnjeg lista i Hanza Medije.

U prijenosu iz studija ‘Anton Marti‘ Hrvatske radiotelevizije nagrade za ostvarenja u 2022. godini bit će dodijeljene u dvadeset jednoj kategoriji.

image

Nika Čorak, Ana Hanžeković Krznarić i Luka Čorak

Davor Pongracic/Cropix
image

Jan Kerekeš sa suprugom Vikom

Davor Pongracic/Cropix
image

Marko Tolja

Davor Pongracic/Cropix
image

Željka Fattorini, Frano Ridjan, Marijana Batinić

Davor Pongracic/Cropix
image

Ekipa Nove TV

Davor Pongracic/Cropix

Stručni žiri je predložio najzapaženije, a publika svojim glasovima birala one najbolje - najbolji film, televizijsku seriju, pjesmu, kazališnu predstavu, kazališnog glumca i glumicu, radijsku postaju, TV reality show, TV zabavu, emisiju, nova lica na glazbenoj sceni te na filmu i u kazalištu, najboljeg televizijskog voditelja ili voditeljicu, novinarku ili novinara, pjevačicu, pjevača, filmskog glumca i glumicu, radijski glas te koncert godine. U posebnoj kategoriji Novi medij bit će dodijeljena nagrada za najboljeg TikTokera.

image

Nives Ivanković

Davor Pongracic/Cropix
image

Mila Elegović i Lovro Juraga

Davor Pongracic/Cropix

Program vode Jelena Glišić i Mirko Fodor, uz pomoć Pike Bodljića (kojeg će publika večeras po prvi puta imati prilike vidjeti i čuti uživo), te poznatih i slavnih lica poput Nataše Janjić Medančić, Andrije Jarka i Mije Kovačić, Jasne Zlokić, Edite Lucić Jelić...

image

Ivica Skoko

Davor Pongracic/Cropix
image

Antonija Blaće sa suprugom

Davor Pongracic/Cropix
image

Mario Lipovšek Battifiaca

Davor Pongracic/Cropix
image

Marko Tolja

Davor Pongracic/Cropix

Program dodjele svojim će izvedbama obogatiti Severina, Petar Grašo, Zorica Kondža, Vlado Kalember, Pavel, Sanja Doležal, Marinko Colnago, Vladimir Kočiš Zec, Eni Jurišić i Matija Cvek...

image

Vladimir Kočiš Zec

Davor Pongracic/Cropix

Glazbeni producent je Ante Gelo, urednica prijenosa: Andrijana Škorput, redatelj Ivan Miladinov, a za scenarij je zaslužna Jasna Nanut. Dodjelu će pokrivati čak jedanaest kamera, a na sceni će biti velik broj glazbenika - bubnjari, puhači, vokali te orkestar s dvanaest gudača, mladi bend...

image

Leon Kosanović i Antonio Milošević

Davor Pongracic/Cropix
image

Ekipa Nove TV

Zeljko Puhovski/Cropix
image

Nives Ivanković, Linda Begodnja i Lovro Juraga

Davor Pongracic/Cropix
image

Jan Kerekeš sa suprugom Vikom

Davor Pongracic/Cropix
image

Jana, službena voda Zlatnog Studija

Darko Tomas/Cropix
image

Vika i Jan Kerekeš

Davor Pongracic/Cropix
image

Mia Dimšić

Davor Pongracic/Cropix
image

Mia Begović

Davor Pongracic/Cropix
image

Marijana Batinić

Davor Pongracic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:57