LAŽNI PROFIL

'NEMAM INSTAGRAM! NE ZNAM GA NI OTVORITI!' Vapaj našeg poznatog glumca, kaže da mu je na mrežama netko ukrao identitet: 'Prijavio sam to policiji'

 Tom Dubravec / CROPIX

Našem poznatom glumcu Filipu Juričiću dozlogrdjelo je što nepoznata osoba u njegovo ime objavljuje neistinite informacije iz njegova poslovnog i privatnog života na društvenim mrežama, pa je prijavio policiji krađu identiteta na njima. Zakon propisuje visoke novčane kazne, čak i zatvor za ovakva djela.

Zbog lažnog profila Juričić je, kaže, doživio brojne neugodnosti, a smeta ga i to što nepoznat netko objavljuje lažne informacije iz njegova poslovnog, ali i privatnog života.

- Nemam Instagram i ne znam ga ni otvoriti, a tom čovjeku, djetetu, ženi ili tko već jest, koji upravlja mojim identitetom, to jako dobro ide, pa se uspio i raširiti te vidim da komunicira s mojim prijateljima i to se sad događa sve češće - izjavio je Juričić za jedan portal i dodao da mu je ova krađa identiteta suluda, a priznao je da ga je pomalo i strah, jer se na njegovu lažnom profilu uz njegove fotografije pojavljuju i snimke njegova djeteta i njemu dragih ljudi. Boji se, također, da iza lažnog profila stoji netko iz njegove okoline.

Juričić, naravno, nije jedini naš celebrity koji ima lažni profil na društvenim mrežama. Tarik Filipović jednom je na televiziji naglasio da su svi njegovi profili na Facebooku lažni.

Desetak lažnih profila ima i Goran Bare, kojega nije briga što se netko tako zabavlja. Gibonnijev lažnjak koketirao je s djevojkama, a flertovi su završili nakon što je, na inicijativu glazbenikove menadžerice, intervenirala policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:21