IZA KULISA

OTKRIVAMO ŠTO SE DOGAĐALO NAKON PRVE EPIZODE NOVE SEZONE SHOWA 'ZVIJEZDE PJEVAJU' Pobjednici do 3 ujutro slavili u kafiću blizu zgrade HRT-a

 

- Subotnju smo pobjedu, u kafiću koji se nalazi blizu zgrade HRT-a, slavili do nedjelje, do 3 sata ujutro, a najbolji rezultat u prvoj emisiji osme sezone showa ‘Zvijezde pjevaju’ zalili smo s par pivica. Možda bih ja ispio još pokoju pivu, no moja učiteljica Jelena Radan je stroga i zahtjevna. Vidjeli ste, kad sam se malo sapleo pred žirijem i nešto krivo rekao, nakon što smo skupa otpjevali ‘All of Me’ Johna Legenda, čak me ‘munula’ laktom - u šali govori Borko Perić, koji je uz svoju mentoricu Jelenu Radan u subotu osvojio 33 boda od žirija i time izbio na prvo mjesto top-liste pjevača amatera. Glumcu je ovo prvi ovakav javni pjevački nastup pa ga je prije početka emisije, priznaje, uhvatila velika trema. No, Borko je prije nekoliko godina pohađao satove opernog pjevanja kod profesora Stojana Stojanova. Tko je stroži učitelj, profesor Stojanov ili Jelena?

- Svakako Jelena! - kaže Borko, koji sa svojom mentoricom tjedno ima dvije probe u trajanju od po dva sata, a njegova učiteljica već mu je napomenula da će se po potrebi sastajati i češće.

- Pobjeda u prvoj emisiji neće nas opiti. Uostalom, pobijedili smo za dlaku, jer su Tara Thaller i Dino Jelusić imali samo bod manje od nas. I Jelena i ja znamo da u ovom showu ima ‘opakih’ pjevača, sjajnih zabavljača, kao i ljudi koji su imali fenomenalan scenski nastup, zbog čega će sigurno pokupiti simpatije publike. Ekipa s kojom se natječemo je sjajna, ali mi nipošto nećemo spavati na lovorikama - obećava Borko Perić.

A što se tiče scenskog nastupa, po tom pitanju najviše su možda u prvoj emisiji showa briljirali Krešimir Sučević Međeral i Katarina Strahinić.

- Moj mentor Pero Galić i ja na binu smo izašli s namjerom da zabavimo i sebe i druge. Koliko čujem, sasvim smo uspjeli u tome. Pjevali smo ‘Ni da mora nestane’, a žiri, sigurno je, nismo pretjerano oduševili jer smo skupili najmanje bodova, samo 20. Ne znam je li to radi toga što smo zadani pop žanr zapravo pretvorili u rock and roll, ali mi smo oboje rokeri u duši i nama je ta ‘dvadesetka’ od žirija velika poput kuće - ističe Katarina, koja hvali scenski nastup Krešimira Sučevića Međerala, koji je nastupio u paru s Ivanom Kindl pjevajući pjesmu “Zvuci ulice”. Za svoj nastup Krešimir i Ivana dobili su 22 boda i opasku predsjednika žirija Miroslava Škore koji je pjevaču amateru kroz smijeh rekao kako se vidi da je on lovac u kvizu “Potjera” jer je tijekom cijelog nastupa “lovio” točnu intonaciju.

- Mi smo u ovom showu da bismo se dobro zabavili. Kao predsjednik žirija mogu reći da smo zadovoljni onim što su natjecatelji pokazali u prvoj emisiji i da nitko od nas koji ocjenjujemo sljedeće subote na HRT neće doći s čepićima za uši. Cilj ovog showa je da čujemo neke lijepe pjesme, da se nasmijemo, da nikoga ne uvrijedimo i da se dobro zabavimo - kaže Škoro.

- Tko će se tako zabavljati, ići će kući pješice - poručuje Frano Ridjan, koji je sa svojom mentoricom Žanamari Perčić pjevao “Ako me nosiš na duši” i osvojio solidnih 26 bodova. No, Frano je malo zamjerio članici žirija Mireli Priselac Remi zbog niskih ocjena koje je pokazivala tijekom cijele emisije.

- Kad se nakon snimanja ekipa spremala na tulum, trebalo je do kafića automobilom prebaciti Remi, a ja sam u šali rekao da bi najbolje bilo da ide pješke i pritom razmišlja o ocjenama koje nam je davala - bez dlake na jeziku i bez straha od mogućih novih niskih ocjena govori Frano, koji je zadovoljan svojim nastupom jer je, ističe, pobijedio svoj najveći strah.

Svojim izvedbama zadovoljni su i Ella Dvornik (koja je na početku pjesme što ju je izvela s Goranom Boškovićem pogriješila tekst), američka novinarka Ashley Colburn, ali i Krešimir Macan kojeg su neki proglasili pjevačkim nasljednikom legendi ovog showa: Katjom Kušec i Davorom Meštrovićem Meštrom.

- Ma, je li? Ja da sam najgori pjevač svih vremena u ovom showu? Što bi oni koji tako govore tek rekli da su čuli kako sam pjevao na probama? Uvjeravam vas, ovo što sam izveo u subotu pred televizijskim kamerama dok sam s Tonkom pjevao ‘Up where we belong’ bilo je moje najbolje izdanje. Žiri nam je dodijelio 21 bod, po ljestvici smo predzadnji, ali nećemo posustati. Tonka i ja ozbiljni smo obiteljski ljudi, u emisiju smo došli da bismo se odmorili od kućanskih poslova i nećemo se tako lako dati otjerati. Za sljedeću subotu spremamo swing. Odabrali smo jednu domaću pjesmu, pripremamo i spektakularni scenski nastup i, siguran sam, prolazimo dalje - tvrdi Macan.

Fotografije: Dario Njavro / HRT

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:00