SKANDAL NA DORI

Opatijom proširena vijest o lažiranju testa na koronu: Jedna pjevačica ostala bez plesne trupe

‘Brigita me plačući nazvala i rekla mi o čemu se radi. Meni je stvarno žao...‘, rekao nam je Arian Vuica, suradnik Vucine kćeri
Pjevačica Brigita Vuco sa svojim glazbenim timom kojeg čine Ivan Godina, Arian Vuica i Dorian Brezak
 
 Marko Todorov/Cropix

Prvi skandal na Dori dogodio se danas ujutro, kada je, kako su nas izvijestili šokirani pjevači. U Opatiji se brzo proširio cijeli niz tračeva, a glazbenici su nam u nevjerici pričali da je navodno policija praćena epidemiolozima u zaštitnim skafanderima banula u jedan opatijski hotel, u kojem je smješten dio natjecatelja koji se sutra natječu na Dori. Ubrzo potom pukla je još jedna priča kako je jedna od plesačica navodno lažirala negativan test na koronu (podsjećamo, svi sudionici Dore, po 'novom normalnom' moraju pri ulazu u dvoranu Marino Cvetković - u kojoj će se sutra održati Dora bez publike i novinara - pokazati negativan korona test ne stariji od 72 sata), te da će zbog toga cijeli njezin tim biti diskvalificiran!

Trač je, provjerili smo, tek djelomično točan. Nije bilo policije i epidemiologa, ali skandal se dogodio, a tračevi su se proširili.

Kako smo doznali, radi se o problemu u timu Brigite Vuco, no zbog korona testa ova ekipa ipak neće biti udaljena s natjecanja, nego će Vucina kći autorsku pjesmu 'Noći pijane' izvesti sama na pozornici, dakle, bez pratnje plesača.

Što se točno dogodilo?

- Plesači Brigite Vuco nisu na vrijeme dostavili valjane potvrde o testiranju - rekli su nam iz HRT-ovih komunikacija. Kako je za razliku od svoja tri plesača Brigita Vuco pokazala ispravni korona test, nema razloga da ona ne nastupi, kažu HRT-ovci.

Brigitu, kojoj je nastup na Dori ujedno i prvi javni nastup, ova odluka poprilično je pogodila. Kako doznajemo od njenog producenta Ariana Vuice, rasplakala se kada je doznala da joj HRT brani da na pozornicu izađe s pratnjom.

- Ja, iskreno, ne znam što je to točno bilo s korona testovima plesača. Koliko mi je poznato, cijeli naš tim je prije odlaska u Opatiju išao na testiranje i stvarno ne znam što se zbilo - govori Arian Vuica, od kojeg doznajemo da je Brigitu Vuco o tome da će sutra izaći sama na scenu obavijestila u petak ujutro urednica Dore Uršula Tolj.

image
Brigita Vuco
Instagram

- Brigita se rasplakala i plačući me nazvala i rekla mi o čemu se radi. Meni je stvarno žao što će ona sad morati sama na scenu, premda je tjednima uoči Dore svoj nastup uvježbavala s dva plesača i plesačicom. To bi uzdrmalo i mnogo iskusnije izvođače, ali ja vjerujem u Brigitu, u njen talent i volju i nadam se da ovakva odluka donesena u zadnji trenutak neće poremetiti njezin nastup na Dori. Da možemo, nas trideset bi stalo na binu uz Brigitu, no ovako joj samo možemo poručiti: 'Budi jaka! Mi smo uz tebe!' - kaže Arian Vuica.

Reakcija opatijskog epidemiologa

Nakon objave teksta u redakciju se javio Mario Sušanj, dr. med. spec. epidemiolog. Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

"Obzirom da radim kao jedini liječnik epidemiolog u Ispostavi Opatija Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije taj tekst se odnosi na mene i moju struku. Odgovorno tvrdim da ja nisam bio u opatijskom hotelu s policijom raditi nikakve izvide obučen u zaštitno odijelo. To isto potvrđuju u Policijskoj upravi Opatija i upravi hotela Royal koji posluje u sastavu UGO hotela. Oni nude i snimke nadzornih kamera kao dokaz. Istina je jedino da sam ja od početka bio uključen u sigurnosne i protuepidemijske pripreme manifestacije DORA i da sam u zaštitnom odijelu u ponedjeljak 8. 2. sa svojim suradnikom testirao djelatnike HTV-a na koronu u zgradi kongresnog centra. S obzirom na to da je naslov u vašem tekstu direktna uvreda mene osobno i moje struke molim hitno reagiranje i demantij ovog teksta od strane Jutarnjeg lista."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 19:46