KONCERT ZA PAMĆENJE

Zdravko Čolić ‘zapalio‘ Zadar: Trajao je najdulje ikad, u glavu mu doletio i grudnjak jedne vatrene gospođe

Dulje od tri sata trajalo je njegovo glazbeno putovanje na kojem je izveo čak 46 pjesama iz svoje bogate karijere

Zdravko Čolić

 Nenad Opačić

Upravo kao što je i najavio uoči koncerta, Zdravko Čolić sinoć je doista ‘zapalio‘ Zadar. U potpuno rasprodanoj najvećoj zadarskoj sportskoj dvorani, čovjek na čovjeku, žena na ženi, dulje od tri sata trajalo je njegovo glazbeno putovanje na kojem je izveo čak 46 pjesama iz svoje bogate karijere. Bio je to njegov najduži koncert koji pamti jer mu publika, skandiranjem i ovacijama, doslovno nije dopustila da siđe s bine. Dobivao je legendarni Čola ruže i mnogo drugo cvijeće iz prvih redova, a kad mu je u jednom trenutku doletio grudnjak u glavu od jedne vatrene gospođe morao je nakratko prestati s pjesmom - zbog smijeha.

image

Zdravko Čolić

Nenad Opačić

Ništa to ne treba čuditi budući da odavno poznat kao veliki ljubimac žena, Čola je baš povodom Dana žena najavio i otpjevao ovaj koncert. Majke, kćeri, bake; vidjelo se u publici po čak tri obiteljske generacije kako uživaju u bezvremenskim hitovima svog idola, a posebno je dirljiva bila atmosfera tijekom izvedbi bezvremenskih balada poput ‘Jedna zima s Kristinom" i ‘Svadbarskim sokakom‘ kad su mnoge Čoline obožavateljice i zaplakale. Ovim rasprodanim koncertom, muški sex simbol nekadašnje Jugoslavije vratio se u Zadar nakon dugih devet godina, a ako je suditi po doživljenoj atmosferi, trebao se vratiti puno, puno ranije.

- Ne osjećate teret ni godina ni kostiju ni mišića kad su ispred vas tisuće ljudi stopljeni s vama, u istoj vibraciji. Ne vjerujem da postoji ijedan posao ili poziv u životu koji toliko djeluje kao eliksir mladosti kao što je pjevanje pred publikom, istaknuo je Čolić uoči koncerta.

image

Zdravko Čolić

Nenad Opačić

A kad je završila čarobna zadarska noć čuvenom pjesmom ‘Ti si mi u krvi‘, vidno pod dojmom, legendarni pjevač kratko je izjavio: "Čast, povjerenje i ljubav koju sam večeras doživio od zadarske publike, ta njihova vesela, ozarena lica, kao i nepresušna energija nikad neće izblijediti iz albuma mojih najdražih životnih uspomena".

image

Publika na koncertu Zdravka Čolića

Nenad Opačić

A svi koji su bili sinoć na koncertu mogu se složiti kako će ovaj, dugo iščekivani spektakl Zdravka Čolića, istinske glazbene zvijezde koja traje i sija punim sjajem i nakon pet desetljeća vrhunske karijere, zadarska publika još dugo pamtiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 09:11