MALE TAJNE VELIKIH CHEFOVA

Zlatni Masterchef savjeti: ‘Ne drži nož u sudoperu. Loša namirnica je uvijek loša...‘

Brojni gastro showovi educirali su gledatelje, no ipak, iz emisije u emisiju, neki osnovni savjeti moraju se ponavljati

Masterchef

 Luka Dubroja/
Brojni gastro showovi educirali su gledatelje, no ipak, iz emisije u emisiju, neki osnovni savjeti moraju se ponavljati

Možda su neke namirnice obožavateljima showa Nove TV “MasterChef” cjenovno nedostupne, neke tehnike kuhanja prekomplicirane, a definitivno ne posjeduju ni svu aparaturu koja se koristi u emisiji, ipak, u svakoj sezoni gastro spektakla mogu se čuti savjeti “zlata vrijedni”, vezani uz temeljne stvari u kojima često griješimo.

Brojni gastro showovi, srećom, donekle su educirali gledatelje, no ipak, iz emisije u emisiju, iz sezone u sezonu neki osnovni savjeti moraju se ponavljati.

Nož u sudoperu

Među takvim savjetima članova žirija - chefova Stjepana Vukadina, Damira Tomljanovića i Melkiora Bašića - često se čuje, primjerice, i onaj: Nemoj držati nož u sudoperu! Razlog je to što se noževi ne smiju dugo izlagati vodi da ne bi otupjeli, a u sudoperu se špic noža i izvinuti,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2025 18:51