Možda su neke namirnice obožavateljima showa Nove TV “MasterChef” cjenovno nedostupne, neke tehnike kuhanja prekomplicirane, a definitivno ne posjeduju ni svu aparaturu koja se koristi u emisiji, ipak, u svakoj sezoni gastro spektakla mogu se čuti savjeti “zlata vrijedni”, vezani uz temeljne stvari u kojima često griješimo.
Brojni gastro showovi, srećom, donekle su educirali gledatelje, no ipak, iz emisije u emisiju, iz sezone u sezonu neki osnovni savjeti moraju se ponavljati.
Nož u sudoperu
Među takvim savjetima članova žirija - chefova Stjepana Vukadina, Damira Tomljanovića i Melkiora Bašića - često se čuje, primjerice, i onaj: Nemoj držati nož u sudoperu! Razlog je to što se noževi ne smiju dugo izlagati vodi da ne bi otupjeli, a u sudoperu se špic noža i izvinuti,...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....