U SLUČAJ SE UKLJUČIO I TRUMP

Američki reper A$AP Rocky na slobodi će čekati suđenje po optužbi za nanošenje tjelesnih ozljeda tijekom ulične tučnjave u Stockholmu

A$AP Rocky (prvi s desna u drugom planu) nakon trećeg dana suđenja
 TT News Agency/Fredrik Persson / REUTERS

Američki reper A$AP Rocky stigao je u Los Angeles pošto ga je švedski sud pustio iz pritvora te na slobodi može čekati suđenje po optužbi za agresiju objavili su američki mediji.

Tridesetgodišnji umjetnik pravog imena Rakim Mayers doputovao je u Los Angeles u petak navečer po američkom vremenu privatnim zrakoplovom iz Stockholma, objavili su ABC i CBS.

"Reper je bio u sedmom nebu", napisao je TMZ, portal specijaliziran za poznate i slavne opisujući da je A$AP Rocky bio nasmiješen, fotografirao se i rukovao sa svojim 'fanovima'. "Ostao je na parkiralištu terminala oko 45 minuta šaleći se većinu vremena" dodaje TMZ.

Njujorčanin rođenjem, reper, producent i model A$AP Rocky ipak nije svoj povratak najavio na društvenim mrežama.

Uhićen je 3. srpnja u Švedskoj zajedno sa svojim tjelohraniteljem i dvojicom članova pratnje zbog ulične tučnjave te je optužen za nanošenje tjelesnih ozljeda. Internetom se proširila snimka tučnjave na kojoj se vidi kako Rocky udara drugog muškarca.

Rocky je bio u švedskoj prijestolnici Stockholmu zbog nastupa na Smash festivalu, a zbog incidenta je bio prisiljen otkazati nekoliko koncerata u sklopu svoje europske turneje.

Rockyjevo uhićenje privuklo je veliku pozornost svjetske javnosti, uključujući američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji je u petak kazao da su "brojni članovi afroameričke zajednice" od njega zatražili da pomogne reperu, koji je crnac.

Trump je u srpnju napisao na Twitteru da je švedskog premijera Stefana Lofvena uvjerio kako Rocky nije osoba sklona bijegu te da osobno jamči za njega.

Presuda će reperu biti izrečena 14. kolovoza. Obrana je tražila oslobađanje umjetnika koji tvrdi da se potukao u samoobrani, no tužiteljstvo traži šest mjeseci zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:47