NOVA MISIJA GLUMCA

Ashton Kutcher kaže da je svojim humanitarnim radom pomogao u spašavanju šest tisuća djece, žrtava seksualnog nasilja

 Mario Anzuoni / REUTERS

Slavni američki komičar i glumac Ashton Kutcher izjavio je da je svojim humanitarnim radom pomogao da se pronađe šest tisuća djece žrtvi seksualnog nasilja. Govoreći u ponedjeljak na konferenciji "Dreamforce" predstavljao je rezultate svog neprofitnog projekta 'Thorn', kojem je cilj koristiti moderne tehnologije kako bi stali na kraj pedofilima i zlostavljačima.

Kutcher, koji se posljednjih godina intenzivno bavi ulaganjem, humanitarnim radom i aktivizmom, okupljenima je rekao da bismo tehnologiju koju imamo morali koristiti za dobro, a ne za loše.

- To nije sila dobra ili sila zla. To ste vi. Vi ste sila koja pokreće dobro ili pokreće zlo - kazao je, a među ostalim primjerima je naveo snimanje mjesta nesreće ili zločina. Kazao je da ako vidite da se događa nešto loše, da je jedina stvar koju biste trebali učiniti s mobitelom - pozvati policiju.

Fokusiran na borbu protiv dječje pornografije na internetu rekao je da dnevno milijune fotografija i snimki zlostavljane djece kruže internetom. Thorn ulaže u alate i tehnologiju koje nalaze izvore i počinitelje odnosno žrtve koje su iza takvih materijala, a aktivni su od 2013. godine. - Do sada smo identificirali šest tisuća djece koja su bila zlostavljana. Identificirali smo i 12 tisuća odraslih osoba koje su također bile zlostavljane, ali i šest tisuća počinitelja - rekao je u obraćanju na konferenciji.

- Jedino pitanje koje si moramo postaviti jest 'Koliko smo dobronamjerni?' - kazao je među ostalim publici, koju je pozvao da svatko za sebe pronađe problem u društvu za koji mu je stalo da se riješi i preuzmu odgovornost za borbu protiv takvih pojava, prenosi Inc.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:46