NAJVEĆI KONCERTNI SPEKTAKL GODINE

BIBEROMANIJA SE ITEKAKO ISPLATI! Bieberov koncert Zagrebu bi mogao donijeti ogromnu svotu. Stiže publika iz 26 zemalja...

Bieberovim brojnim obožavateljicama koje su samo zbog njega doputovale u Zagreb danas će se, kažu, ostvariti najveći san, da vide svojeg idola
 Getty Images

Katarina Mandić je studentica ekonomije iz Podgorice koja je u ponedjeljak krenula na put prema Zagrebu. Prvo je putovala autobusom do Herceg Novog gdje je prespavala i ujutro sjela na autobus kojim se 12 sati vozila do Zagreba. Tu je čekala još šest sati kako bi se mogla prijaviti u hotel, a danas ujutro će već od 6 sati stajati pred Arenom. Na pitanje zašto sve to, odgovorila je: “Zbog Justina Biebera!”.

Katarina je jedna od 17.500 obožavatelja koji će večeras u osam prisustvovati koncertu kanadske megapop zvijezde Justina Biebera. Katarina već osam godina sluša njegove pjesme, a radila je cijelo ljeto kako bi ušparala novac za ovaj događaj. Njenu strast dijeli i 16-godišnja Karina Kecrkes iz Mađarske kojoj se danas ostvaruje najdraži san.

- Kada sam vidjela da dolazi u Zagreb, znala sam da moram ići. Roditelji me prvo nisu pustili, zbog čega sam plakala tri dana pa su mi na kraju kupili kartu - ispričala je Karina koja je u Zagreb došla u pratnji oca. Sa svojim roditeljima došla je i Bugarka Anastasia Dilova koja kaže kako osjeća povezanost s Justinovim pjesamama.

- Roditelji su mi kartu kupili za rođendan i plakala sam cijeli dan od sreće. Njegove pjesme su mi pomogle kroz teška razdoblja i kod njega mi se upravo sviđa njegova osobnost - ističe Anastasia kojoj je najdraže pjesme “Down to Earth” i “Be Allright”. Da koncert nije samo za tinejdžere dokazala je Nadine Bogner, udana majka dvoje djece iz Austrije.

- Djecu sam ostavila s mužem i s prijateljicom došla u Zagreb. Justina sam počela slušati preko svoje pokćerke, kada sam čula njegov glas, odmah mi se svidio - rekla je Nadine. Svi oni su odsjeli su hotelu “I” koji se nalazi u blizini Arene, i koji je danas ostao bez ijednog slobodnog mjesta.

- Svih 350 mjesta je bukirano za fanove Justina Biebera. Došli su nam gosti iz Grčke, Italije, Češke, Slovačke, Njemačke i brojnih drugih zemalja - rekla je Jasenka Petek, direktorica hotela “I”, a saznali smo kako će u Zagreb posjetiti čak 8000 stranih obožavatelja, od kojih su neki iz Australije i Izraela.

Prema slobodnoj procjeni, Bieber će Zagrebu donijeti prihode od 20 milijuna kuna. Samo od karata trebalo bi se zaraditi oko 7,9 milijuna kuna, a gotovo milijun kuna utržit će iznajmljivači samo na noćenjima. Što se izvanpansionske potrošnje tiče, ako svaki od gostiju potroši u prosjeku dvije stotine kuna, riječ je o zaradi 3,5 milijuna kuna.

Bieberova svjetska turneja mogla bi zaraditi više od milijardu kuna, pošto je 135 koncerata u 105 gradova diljem svijeta već rasprodano. Organizator Joe Bašić ne skriva koliko je zadovoljan činjenicom da su karte planule u roku od nekoliko dana.

- Činjenica da su u Zagreb došli ljudi iz 26 zemalja svijeta puno govori. Ovo je najveći koncertni spektakl godine - rekao je Bašić.

Cijene karata su bile od 365 do 565 kuna, dok su lože koštale 1565 kuna. Na web oglasnicima jučer se prodavalo 50-ak karata, čije su se cijene kretale od 400 do 1500 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 22:26