PJEVAČICA I MODEL

Bila je seks simbol 80-ih i san muškaraca, a jedan je zbog nje cijelo snimanje imao erekciju - a onda je rekla da voli žene

S jedne strane imala je brojne poslovne uspjehe, no iza zatvorenih vrata proživljavala je životne padove...

Samantha Fox

 Philip Raymond-barker/Swns/Swns/Profimedia/Philip Raymond-barker/swns/swns/profimedia

Britanska pjevačica i model Samantha Fox svoju uspješnu karijeru započela je kad joj je bilo samo 16 godina, a 15. travnja proslavit će 58. rođendan.

Tijekom 80-ih godina prošlog stoljeća bila je najfotografiranija osoba u rodnoj Velikoj Britaniji, a zbog svojih zavidnih proporcija 98-59-84 smatrana je seks simbolom. To joj je donijelo i snimanja za provokativne editorijale za Playboy.

image

Samantha Fox

George Richardson/landmark Media/Newscom/Profimedia/George Richardson/landmark Media/newscom/profimedia

Iako je bila najpopularniji britanski model, odlučila je promijeniti karijeru i prije nego što je napunila 20. Postala je pop zvijezda, a njezin debitantski singl ‘Touch Me (I Want Your Body)‘ zasjeo je na prvo mjesto u 17 zemalja. Imala je još uspješnih hitova, poput ‘Naughty Girls (Need Love Too)‘ te ‘I Wanna Have Some Fun‘.

image

Samantha Fox

Phototheque Lecoeuvre/Afp/Profimedia/Phototheque Lecoeuvre/afp/profimedia

Poslovni uspjesi počeli su se nizati - uloge u filmovima, reality showovi, voditeljski angažmani..., no unatoč tome, s druge je strane doživljavala životne ‘padove‘. Njezin otac Patrick, koji joj je bio menadžer do 1991., potkradao ju je i oštetio za najmanje milijun funti. Samantha a je tužila, ali uspjela je vratiti tek 363 tisuće funti. Prije njegove smrti 2000., s ocem nije razgovarala gotovo 10 godina.

Osim oca, život su joj u noćnu moru pretvarali i opsjednuti obožavatelji. Zbog njih je od svoje 18. godine morala plaćati tjelohranitelje. Jedan obožavatelj iz Francuske pokušao se čak ubiti ispred njezina stana.

"Bilo je suludih i histeričnih trenutaka - ljudi su mi se silom htjeli približiti, dodirnuti kosu... Razbijali su prozore i riskirali vlastite živote, morala sam bježati u helikopteru s krovova zgrada", rekla je svojedobno Fox.

image

Samantha Fox

Dave Allocca/Instar Images/Profimedia/Dave Allocca/instar Images/profimedia

U dokumentarcu ‘Page 3: The Naked Truth‘ progovorila je i iznijela optužbe da ju je pokojna zvijezda David Cassidy seksualno zlostavljao tijekom snimanja njegova singla ‘Romance‘.

Prisjetila se i kako ju je napao u toaletu jednog restorana nakon snimanja, a njoj je tada bilo 19 godina.

"Kad god bi se pritisnuo uz mene, jasno sam mogla osjetiti njegovu erekciju. Činilo se da David namjerno otežava snimanje, koje je trajao cijelu vječnost, baš zbog toga. Bilo je to izuzetno mučno", ispričala je svojedobno.

Nakon snimanja, Cassidy je pozvao Fox i njezina oca na večeru.

"Otišli smo na večeru s mojim ocem i ljudima iz diskografske kuće. U jednom trenutku tijekom večere otišla sam u toalet, a on me je pratio. Kada je ušao u toalet, nabio me u zid te pokušao zabiti jezik u moja usta. Pobjegla sam i vratila se ravno do stola k ocu. No, nisam mu ništa rekla, bila sam preplašena", prisjetila se Fox te večeri.

image

Samantha Fox s mačkom

Scratching Post// Swns/Profimedia/Scratching Post// Swns/profimedia

Iako su muškarci diljem svijeta uzdisali za njom, ona im je priuštila ‘hladan tuš‘. Javno je, naime, priznala da je zapravo privlače žene. Bila je u vezi sa svojom menadžericom Myrom Stratton sve do 2015. kada je ona, nažalost, preminula od raka.

Nakon toga, ponovno je pronašla ljubav i to u zagrljaju Linde Olsen, za koju se 2022. i udala nakon dugogodišnje veze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:47