HIT IZ 1999.

Brendan Fraser o incidentu sa seta: ‘Onesvijestio sam se nakon što sam se gotovo ugušio!‘

Jedan član filmske ekipe mu je rekao tada: ‘Čestitamo, u klubu ste! Ista se stvar dogodila Melu Gibsonu u ‘Hrabrom srcu‘‘

Brendan Fraser u ”Mumiji” 1999.

 Universal Pictures/Alphaville/Collection Christophel Via Afp

Glumac Brendan Fraser otkrio je u emisiji “The Kelly Clarkson Show” da je tijekom jedne scene u filmu "Mumija" u kojem je njegov lik, Rick O’Connell, trebao biti pogubljen, on ustvari zamalo umro.

Imao je konopac zavezan oko vrata te je stajao na prstima, ali tada mu je redatelj Stephen Sommers rekao da ne izgleda baš kao da se guši. U sljedećem kadru, čovjek koji je kontrolirao uže povukao ga je malo više, a glumac nije imao kuda otići osim dolje.

- Sljedeća stvar koju sam registrirao je da mi je lakat bio u uhu, svijet je bio naopako, a među zubima mi je bilo šljunka i svi su bili stvarno tihi, prisjetio se dodajući da je sve što je čuo dok se vraćao k svijesti bio koordinator kaskadera koji doziva njegovo ime.

image

John Hannah, Brendan Fraser i Oded Fehr u "Mumiji" 1999.

Universal Pictures/Alphaville/Collection Christophel Via Afp

Jedan član filmske ekipe mu je tada rekao: "Čestitamo, u klubu ste! Ista se stvar dogodila Melu Gibsonu u ‘Hrabrom srcu‘”.

Fraser je prvi put progovorio o iskustvu bliske smrti 2019. kada je za Entertainment Weekly rekao da je znao da se nije potpuno ugušio, ali je svejedno bilo "strašno".

Sommers je objasnio za magazin da je Fraser "kriv" za incident: „Steže obruč, a onda, dok se spremamo snimiti, pokušava učiniti da izgleda kao da ga stvarno davi. Pretpostavljam da mu je presjekla karotidnu arteriju, ili što već, i onesvijestila ga. Učinio je to sam sebi.”

Fraser se tada nadovezao rekavši kako je to uistinu bila njegova greška, ali zato što je slijedio upute redatelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:23