ISTINSKI IM JE ŽAO

Članovi Duran Durana objavili tužnu vijest: ‘Nažalost, naš Andy neće još dugo biti tu s nama. Ima rak‘

John Taylor, Nick Rhodes, Simon Le Bon i Roger Taylor

 Valerie Macon/Afp/Profimedia
Ovog je vikenda peteročlani bend iz Birminghama trebao svirati po prvi put zajedno u 17 godina

Andy Taylor iz benda Duran Duran boluje od raka i neće "još dugo biti tu", otkrio je njegov kolega iz benda, vokalist Simon Le Bon.

Trenutačno, 61-godišnji gitarist liječi se od raka prostate koji je sada u četvrtom stadiju, nakon što mu je bolest dijagnosticirana prije četiri godine, a bend je tu vijest svijetu obznanio tijekom ulaska u Rock & Roll Kuću slavnih u Microsoft Theatreu u Los Angelesu ovog vikenda. Gitarist se trebao ponovno okupiti s pjevačem Le Bonom, klavijaturistom Nickom Rhodesom, basistom Johnom Taylorom i bubnjarom Rogerom Taylorom, ali zbog bolesti nije mogao otputovati iz svog doma na Ibizi.

image

Nastup tijekom dodjele nagrada za Rock & Roll Kuću slavnih

Theo Wargo/Getty Images/Profimedia

Ovog je vikenda peteročlani bend iz Birminghama trebao svirati po prvi put zajedno u 17 godina, s obzirom na to da se zadnji put oformio za svjetsku turneju i album "Astronaut" 2004. godine, prenosi Daily Mail.

Bend je pročitao Taylorovo pismo u kojem je otkrio da je bio podvrgnut "vrlo sofisticiranom tretmanu produljenja života".

- Prije nešto više od četiri godine dijagnosticiran mi je metastatski rak prostate u četvrtom stadiju - stoji u pismu.

- Mnoge su obitelji iskusile polagani razvoj ove bolesti i mi se, naravno, ne razlikujemo od ostalih. Govorim iz perspektive obiteljskog čovjeka, ali s dubokom poniznošću prema bendu, najvećim obožavateljima koje grupa može imati i ovom iznimnom priznanju - istaknuo je Andy Taylor i dodao da iako njegovo trenutno stanje nije opasno po život, ipak "nema lijeka".

image

Roger Taylor, Nick Rhodes, Andy Taylor, John Taylor i Simon Le Bon 1985. godine

Ilpo Musto/Shutterstock Editorial/Profimedia/Ilpo Musto/shutterstock Editorial/profimedia

Rekao je da mu je "istinski žao i da je jako razočaran" što nije mogao prisustvovati ceremoniji, dodajući da je često razmišljao kako će taj dan doći te da mu je "vraški drago što je taj dan dočekao ovdje gdje jest".

- Potpuno je poražavajuća vijest saznati da kolega, prijatelj i član naše obitelji, neće još dugo biti tu. Puno volimo Andyja i neću stajati ovdje i plakati. Mislim da bi to bilo neprikladno, ali tako se osjećam - rekao je 64-godišnji pjevač Le Bon.

Grupa, nastala 1978., najpoznatija je po hitovima "Girls On Film", "Hungry Like A Wolf" i "Ordinary World".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 08:29