Glumac Jude Law prisustvovao je kanadskoj premijeri filma "Black Rabbit" te je otkrio koji mu je najdraži restoran. Kako je rekao, riječ je o jednom hrvatskom restoranu.
Na pitanje novinara o najdražem restoranu u Torontu je Judeov kolega Jason Bateman odgovorio: "Sotto Sotto je super." Law se nije mogao sjetiti imena restorana pa ga je opisao: "Ima jedan odličan... Dolazim ovdje 35 godina, nije li to nevjerojatno? Nitko nije rekao da jest jer očito izgledam staro."
Glumac se prisjetio da je restoran posjetio prvi put kad je došao u Toronto. "Kad sam prvi put došao, postojao je jedan nevjerojatno dobar hrvatski restoran. Je li to još otvoreno? Mali obiteljski hrvatski restoran", rekao je on dok se pokušavao sjetiti imena.
"Cro-ates", našalio se tada Bateman, kombinirajući englesku skraćenicu "Cro" i glagol "ate" (pojeli, jeli). "Da, u redu, možda", rekao je Law.
Video intervjua se brzo proširio društvenim mrežama, a u komentarima su neki pisali o kojem se restoranu radi. "Joso‘s", "Mora biti Joso‘s", pisali su. Javila se i bivša konobarica koja je radila u tom restoranu te napisala: "Početkom 2000-ih sam ga posluživala u Joso‘s, to je bilo ostvarenje mog sna."
Priča restorana Joso‘s započela je 1967. godina, kada su osnivači Joso Špralja, koji je rodom iz Zadra i njegova supruga Angiolina kupili kafić na adresi Yorkville 71. Joso je taj kafić često posjećivao kada je nastupao kao glazbenik te se tamo i probio u svojoj karijeri.
Kafić je ubrzo preimenovan u Joso‘s Cafe, a vlasnik je danju nudio satove gitare i pjevanja, dok su navečer vodili kavanu. "Ljude je Joso‘s Cafe privlačio zbog neobične umjetnosti, prekrasne glazbe, espressa, peciva, sendviča i karizmatičnih domaćina. Konzervativni Toronto značio je da alkohola nije bilo na vidiku, no poneki gost bi izvadio bocu iz džepa da podijeli. Kad je kuća bila puna, sve je bilo u redu, ali zime su bile duge i hladne", piše na stranici restorana.
Angiolina je potom krenula razmišljati o tome kako posao učiniti profitabilnijim, a s obzirom na to da je bila dobra kuharica, počela je pretraživati trgovine drugih imigranata. Tada je uspjela naći razne plodove mora kod talijanskih i portugalskih ribara te su joj gosti kafića degustirali hranu. Oni su bili među prvim stanovnicima u Torontu koji su jeli lignje, hobotnice, školjke...
Nešto kasnije je Yorkville 71 srušen, a Joso i Angiolina su otvorili lokal blok sjevernije. Njih su dvoje, uz djecu, radili na izgradnji i učvršćivanju ugleda restorana.
Restoran danas posjeduju i njime upravljaju Leo i Shirley Špralja, Josini sin i snaha. Njihovi sin i kći - Marko i Olivia, također su uključeni u poslovanje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....