TRAGEDIJA NA CESTI

NOVI DETALJI O SMRTI ŠABANA ŠAULIĆA Što je policiji nakon udesa rekao pijani vozač koji je izazvao tragediju i ubio 'kralja narodne glazbe'?

 
 Peđa Milosavljević/Cropix / Screenshot/YouTube

Stravična nesreća do koje je došlo u nedjelju rano ujutro u 6 i 50 sati na putu A2 u pravcu Dortmunda u blizini grada Bielefelda na sjeverozapadu Njemačke, odnijela je život poznatog folk pjevača Šabana Šaulića.

Premda su srpski mediji prenijeli da je zbog teških ozljeda glave i kralježnice preminuo i glazbenik Mirsad Kerić (43) koji je vozio automobil, danas se pojavila informacija da je zbog kaosa koji je vladao pogrešnu vijest iz bolnice potvrdila medicinska sestra. Mirsadov sin Denis na Facebooku je napisao:

- Kako ste svi čuli preko medija, moj tata Mirsad Kerić imao je tešku saobraćajnu nesreću. Moj otac nije umro, on se drži na intenzivnoj u bolnici i bori se za svoj život. Ja i moja obitelj molimo sve novinare i medije da prestanu izvoditi lažne informacije da je tata umro, tata je još uvijek na aparatima. Molim vas, molite se bogu za tatu. Hvala.

Kerić i Šaulić sjedili su na prednjim sjedalima automobila, a Šabanov kum Slobodan Boban Stojadinović sjedio je na stražnjem sjedalu. S najlakšim je ozljedama prošao 34-godišnji muškarac koji je pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole upravljao Mazdom koja se zabila u glazbenikov Seat. Od snažnog udara oba su vozila u gotovo neprepoznatljivom stanju.

Njemačka policija u poslijepodnevnim je satima u nedjelju objavila detalje nesreće. Naime, automobil u kojem se vozio Šaulić usporavao je zbog gužve kad ga je drugi automobil udario u stranu suvozača, upravo na mjesto gdje je sjedio popularni pjevač.

Blic prenosi njemačke medije koji pišu da se 34-godišnji krivac prvo u policiji pokušavao opravdati da nije kriv, a potom je rekao da je izgubio kontrolu nad vozilom nakon što nije mogao izbjeći ‘prepreku’ i udario je u njih.

Za vreme trajanja očevida autoput A2 u pravcu Dortmunda bio je zatvoren na pet sati.

U nedjelju je obitelj Šabana Šaulića izdala priopćenje:

- S velikim bolom i neizmernom tugom obavještavamo vas da je danas prestalo da kuca veliko srce i da je utihnuo najljepši glas regije, kada nas je napustio suprug, otac, deda, kum i prijatelj Šaban Šaulić. Ljubav koju je nesebično darivao svima oko sebe utkao je i u svoje pjesme i naša želja je da tako ostane i zapamćen, kao veliki umjetnik, neponovljivi pjevač, ali prije svega divan čovjek! Obitelj Šaulic se zahvaljuje svima na izrazima sućuti i molimo javnost da i u ovim teškim trenucima dostojanstveno sačuvamo uspomenu na Šabana.

Šaulićeva djeca Sanela i Mihajlo odmah su se nekoliko sati nakon vijesti uputili u Njemačku. Legendarni pjevač bit će pokopan u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 03:15