ISPOVIJEST AKCIJSKOG HEROJA

SLAVNI SNAGATOR S TV EKRANA OTKRIO DA MU JE SUPRUGA TEŠKO BOLESNA 'Odrekao sam se karijere, moj cijeli život vrti se oko toga da mi žena ostane živa'

 
 Profimedia, Zuma Press - Entertaiment

Heroj akcijskih filmova i glavni lik viceva u kojima je poznat po svojoj nepobjedivosti, u stvarnosti neizmjerno pati.

Chuck Norris prošlog je tjedna u Kaliforniji podigao tužbu tvrdeći da su kemikalije unešene prilikom magnetske rezonance krive za stanje u kojem se nalazi njegova žena. Naime, 54-godišnja Gena Norris pati od kroničnih bolova te ima problema s bubrezima, a prije četiri godine bila je sigurna da će umrijeti. Par je uvjeren da su njezini problemi započeli s injekcijama koje je primila prije magnetske rezonancije, kojom su liječnici željeli provjeriti njezin reumatoidni artritis.

- Odrekao sam se filmske karijere kako bih se posvetio Geni, moj cijeli život vrti se oko toga da ona ostane živa. Vjerujem da je ovo jako bitno - kazao je Norris za Good Health.

Njegova supruga Gena prisjetila se svog iskustva: - Nekoliko sati nakon prve magnetske s kontrastom, osjećala sam kao da mi cijelo tijelo gori - kao da je kiselina prošla kroz njega. Osjećaj pečenja prvo je bio lokaliziran, no onda se počeo širiti. Prije ovoga bila sam živahna osoba. Zapravo, mogla bi reći da su moje zdravlje i vitalnost bili među 10 posto ljudi na svijetu. Pitala sam za injekcije koje su mi ubrizgavali prilikom magnetske, no kazali su mi da su posve sigurne i da moram samo piti puno vode te da će kontrast izaći iz mog tijela kroz nekoliko sati.

Geni Norris ubrizgali su gadolinij, teški metal koji služi za preciznije skeniranje, a ona tvrdi kako je nakon procedure srahovala za svoj život.

- Ležala sam na krevetu, a oko mene su kružile medicinske sestre. Chuck je spavao kraj mene na kauču i nije želio otići. Molila sam se Bogu da preživim kako bi mogla odgojiti našu djecu.

Chuck i Gena tvrde da su dosad potrošili više od dva milijuna dolara na liječenje, a u tužbi koju su ispunili, traže 10 milijuna dolara odštete. Također, tvrde kako žele podići svijest o posljedicama gadolinija.

Procjenjuje se da se diljem svijeta napravi oko 60 milijuna magnetskih rezonanci, a od tog broja u trećini slučajeva koriste se injekcije gadolinija.

Gadolinij se koristi od osamdesetih godina, a nedavna istraživanja pokazala su da se može pohraniti u nekim dijelovima tijela, uključujući mozak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 06:34