StoryEditor
PREKINULA ŠUTNJU

TREĆA ŽENA OPTUŽILA ROMANA POLANSKOG ZA SILOVANJE Žena tvrdi da ju je slavni redatelj zlostavljao kada je imala samo 16 godina

 Ina Fassbender / REUTERS

Treća žena je izašla u javnost optuživši redatelja Romana Polanskog za silovanje dok je bila malodobna, dok mu još traje sudski postupak za silovanje malodobnice prije 40 godina.

Ta žena koja se predstavila samo kao Robin, rekla je na tiskovnoj konferenciji u Los Angelesu u utorak da ju je slavni francusko-poljski redatelj "spolno zlostavljao" 1973., kada je imala samo 16 godina.

"Sutradan sam se povjerila prijateljici i ispričala joj što mi je Polanski učinio", rekla je čitajući izjavu. "No razlog zbog kojeg sam, uz tu iznimku, šutjela o tome je što nisam htjela da moj otac učini nešto zbog čega bi ostatak života proveo u zatvoru", dodala je.

Nova tužiteljica redatelja "Rosemaryne bebe", "Kineske četvrti" i "Pijanista" istaknula je da je odlučila prekinuti šutnju pošto je Samantha Geimer, koja je tužila redatelja za silovanje u Los Angelesu dok je bila trinaestogodišnjakinja, zamolila sudca da zatvori taj 40 godina star predmet.

G. 2010. i britanska glumica Charlotte Lewis rekla je da ju je Polanski prisilio na spolni odnos kad je imala 16 godina.

Polanski (84) je 1978. pobjegao u Francusku, siguran da mu u Sjedinjenim Državama prijeti zatvor.

Njegov odvjetnik zasad nije bio dostupan za komentar ove nove tužbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. kolovoz 2020 13:31