MULTIPLI MIJELOM

TUGA U OBITELJI SLAVNOG AMERIČKOG GLUMCA Otac mu preminuo nakon višegodišnje bitke s rakom: Nisam mislio da bi se to moglo dogoditi mom ocu, maratoncu

 
Matt Damon
 Lucas Jackson / REUTERS

Kent Damon, otac hollywoodskog glumca Matta Damon, preminuo ju 75. godini, piše časopis People.

Predstavnici Matta Damon potvrdili su da je njegov otac preminuo 14. prosinca nakon višegodišnje borbe s rakom. Kent Damon je 2011. godine otkrio da se multipli mijelom, rijetka bolest krvi od koje je bolovao, povukla.

"Sporo se to razvijalo, tata mi je bolestan, to je bilo nešto kroz što prolazimo", rekao je Matt Damon za Extra ranije ovog mjeseca. "Sve dostupne molitve ćemo uzeti."

Matt Damon je uslijed teškog zdravstvenog stanja svoga oca otkazao mnoga planirana medijska istupanja. U listopadu tako nije prisustvovao dodjeli nagrada Britannia 2017 u Engleskoj, gdje je dobio nagradu Stanley Kubrick za izvrsnost u filmu.

Matt i Kent Damon su 2011. godine odali počast bolnici Massachusetts General gdje je Kent bio na liječenju.

"Tijekom posljednjih smo godina kao obitelj izgubili nekoliko bliskih prijatelja zbog raka, međutim nikada nisam mislio da bi se to moglo dogoditi mom ocu, maratoncu", rekao je Matt tijekom događaja.

Kent je tom prilikom pohvalio sina da je dobar muž i otac. "On je sve što možete poželjeti od sina i bilo je predivno biti njegov otac", rekao je.

Podsjećamo, mediji su u posljednje vrijeme puni Matta Damona zbog njegovih, u najmanju ruku, nespretnih izjava na temu zlostavljanja žena koja je dominirala svijetom ove godine.

Damon je tako nedavno u intervjuu za ABC News rekao da seksualno zlostavljanje za koje su optuženi moćni muškarci uključuje "spektar ponašanja". Glumac je rekao da postoji razlika između "tapšanja po stražnjici i silovanja ili zlostavljanja djeteta te da oba ponašanja trebaju biti osuđena i eliminirana, ali da ih se ne smije izjednačavati".

"Naše se društvo nalazi na prekretnici i predivno je to što su se sve ove žene osjetile dovoljno osnaženima da ispričaju svoje priče. Međutim, živimo u kulturi nepravde i vrijeđanja. To ćemo morati ispraviti, ali ćemo morati i reći da nitko od nas nije ovdje došao savršen", rekao je Damon.

Te su izjave naišle na neodobravanje glumice i njegov bivše djevojke Minnie Driver. "Jako je zanimljivo (potpuno nezačuđujuće) da se muškarci sa svim tim mišljenjima o ženskom razlikovanju između seksualnog uznemiravanja, zlostavljanja te silovanja otkrivaju kao potpuno neupućeni, a samim time i kao dio problema", dodala je Driver.

"Iskreno smatram da muškarci ne bi trebali ženama govoriti o zlostavljanju dok svi ne budemo na istoj valnoj duljini. Muškarac to ne može raditi. Nitko to ne može. Zlostavljanje je toliko individualno i osobno. Uvredljivo je kada moćan muškarac počne diktirati uvijete, htio on to ili ne."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:14