HUMANITARNI PROJEKT

GEM, SET, HRVATSKA Marin Čilić: 'Roland Garros bit će mi zagrijavanje za spektakl na Šalati'

Ronald Goršić / HANZA MEDIA

Braća Sinković, Ana Konjuh i Dina Levačić samo je dio Čilićevih gostiju na ekshibiciji koja će se održati na Šalati

 

Ta zaboravljena SRC Šalata, koja već godina vapi za ozbiljnim remontom, u nas se pojavi samo kada je riječ o ponekom vrhunskom koncertu, koji joj sjajno pristaje, ili, pak, kada joj dušu vraćaju hokejaši Medveščaka, ili malonogometaši onog “odmetnutog” Dinama.

Ovoga puta - konačno, netko se pametan dosjetio da je tamo, u biti, rođen zagrebački tenis. Taj “netko” zove se Marin Čilić...

U njegovoj, naime, režiji, odnosno njegove Zaklade, 12. lipnja tamo će se održati šmekerski turnir sportskih parova, čiji će prihod pod egidom “Gem, set, Hrvatska”, biti proslijeđen multifunkcionalnom sportskom terenu OŠ u Tordincima. Povodom toga, jučer je Marin s organizatorima i pokroviteljima ugostio medije.

Bez ciljeva

- Našao sam se ljetos s Kovačićem i Modrićem na Korčuli i palo nam je na pamet kako nam nedostaje četvrti za parove. kroz poziv-dva, kroz šalu-dvije, sinulo je: to je odlična ideja za humanitarni turnir koji će okupiti najbolje dostupne sportaše i pritom pomoći klincima, koji nemaju prilike niti mogućnosti baviti se sportom - kazao je Čilić, čija je potom fondacijska ekipa, vođena direktoricom Nevenom Mrkonjić, krenula u realizaciju. Pa su krenuli kapati: Luka Modrić, Ivan Rakitić, Dejan Lovren, Valent i Martin Sinković, Ivan Dodig, Mate Pavić, Sara Kolak, Ana Konjuh, Dina Levačić, Bojan Bogdanović, Ivan Klasnić...

SEVILLE, SPAIN - JANUARY 13: Luka Modric of Real Madrid CF celebrates after scoring during the La Liga match between Real Betis Balompie and Real Madrid CF at Estadio Benito Villamarin on January 13, 2019 in Seville, Spain. (Photo by Aitor Alcalde/Getty Images)
Getty Images

Na 'Gem, set, Hrvatska' dolazi i Luka Modrić

 

- Ispada, zapravo, da mi je Roland Garros priprema za ovaj turnir. Ali koliko čujem i od ostalih, svi najavljuju teške pripreme - smijao se Čilić, kojeg, dakle, kao digresija, sljedeći tjedan očekuje povratak na grandioznu zemlju, i to u ne baš bajnoj formi, najblaže rečeno...

- Istina je da nisam u najboljoj situaciji, ali GS turniri su me uvijek tjerali da dam najviše, najbolje me motivirali, tako da vjerujem da i ovaj RG može iz mene izvući najviše. Nisam si nabio ciljeve, ne razmišljam na taj način, a za razbijanje krize postoji samo jedan recept: Pobjeda! - kazao je Čilić, koji je otkrio da će na turniru zaigrati s Lukom Modrićem.

Real nije u formi, vi također, možda ste mogli bolje birati, pecnuli smo ga, ali nije se dao:

- Ne brinite za nas, Luka i ja bit ćemo u pravom izdanju - nasmijao se te se zahvalio sponzorima i pokroviteljima, među kojima se ističu predsjednica RH, koju je predstavljao Tomislav Madžar, dekan KIF-a Tomislav Krističević, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, te uime Grada Zagreba Milan Bandić.

Mogućnost za djecu

- Ovo je ujedno idealna najava revitalizacije Šalate koju ćemo izvesti u tri faze, a koja će zaokružiti i stavljanje bazena pod krov, obnovu hokejaškog dijela te, jasno, i onog teniskog - iskoristio je priliku Bandić, a feštu su najavili i braća Sinkovići.

- Slušaj, ja ću lupati veslom, da imamo iste šanse - zezao se Martin, dok je Marin nabacio retern.

- Ne brini, složit ćemo parove od jednog tenisača i vas ostalih sportaša, da nitko ne bude zakinut. Uglavnom, vidim da smo svi našpanani te nas čeka spektakl. Koji će, nadam se, možda ne u ovakvoj formi, postati tradicija - zaključio je.

- Samo da čujete klince kako se vesele, što planiraju kada napokon dobiju svoje igralište... Taj osmijeh je čudesan. Hvala vam svima što nam dajete nadu i vjeru u bolje sutra - poručio je i ravnatelj OŠ u Tordincima Antun Maletić.

Ulaznice u prodaju kreću već danas, u rasponu cijena od 80 do 300 kuna, s time da će se moći kupiti i VIP kompleti. Sav novac bit će, dakle, uplaćen za gradnju multifunkcionalnog sportskog igrališta u OŠ Tordinci, a višak novca, ako ga bude, bit će proslijeđen u izgradnju nekog drugog takvog projekta, za škole u potrebi, kako bi se djeci Hrvatske pružila mogućnost zdravog razvoja i bavljenja sportom.

Tko će sve biti na Čilićevoj ekshibiciji?

Zasad su najavljeni Luka Modrić, Ivan Rakitić, Dejan Lovren, Valent i Martin Sinković, Ivan Dodig, Mate Pavić, Sara Kolak, Ana Konjuh, Dina Levačić, Bojan Bogdanović, Ivan Klasnić...

Kad i gdje se održava?

U srijedu, 12. lipnja, u SRC Šalata.

Kako do ulaznica?

U prodaju kreću danas, cijene se kreću od 80 do 300 kuna, a mogu se kupiti i VIP kompleti.

Koji je cilj humanitarne akcije?

Sav prihod bit će uplaćen za gradnju multifunkcionalnog sportskog igrališta u OŠ Tordinci, a višak novca, ako ga bude, bit će proslijeđen u izgradnju nekog sličnog projekta, za škole u potrebi.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo