DAJANA ČULJAK

Sretna sam. Nisam mogla ni zamisliti da ću ući u drugi krug

    AUTOR:
    • Tomislav Kukec

  • OBJAVLJENO:
  • 23.01.2019. u 16:00

Zagreb, 151015.
Trg marsala Tita.
Akademija dramskih umjetnosti.
Na fotografiji: Dajana Culjak.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Blivajs / CROPIX

Glumica je nominirana zbog uloge Edvine pl. Podolsky u predstavi Kreše Dolenčića “Faraon iz Ilice je mrtav”

Čini se da je jedan od najtežih poslova stručnog žirija Jutarnjeg lista pri ovogodišnjem izboru kandidata za nagradu Zlatni Studio bio upravo biranje novih lica.

Scena u posljednje vrijeme obiluje mladim glumicama i glumcima koji daju sve od sebe, podjednako na kazališnim daskama, televiziji ili filmu. Ipak, čitatelji su ti koji odlučuju, a oni su među pet kandidata u drugi krug u kategoriji Najbolje novo lice u kazalištu svojim glasovima poslali, među ostalima, mladu članicu zagrebačkog Gradskog kazališta Komedija Dajanu Čuljak.

Elegantna i prezentna Lijepa 27-godišnjakinja, koju je žiri nominirao zbog uloge Edvine pl. Podolsky u hvaljenoj predstavi redatelja Kreše Dolenčića “Faraon iz Ilice je mrtav”, kaže kako takav rasplet događaja nije mogla zamisliti.

- Nisam očekivala da ću biti u drugom krugu i jako sam sretna zbog toga. Nagrade su uvijek potvrda našeg rada i truda, daju nam vjetar u leđa. Lijepo je biti nagrađen za ono čime se baviš, a divno je ako to može poslužiti i kao odskočna daska - kaže Dajana.

Zanimljivo je da je gledateljima najpoznatija po televizijskim ulogama, poput onih u serijama “Novine” Dalibora Matanića te “Nemoj nikome reći”, a žiri i gledatelji prepoznali su je po - kazališnim ostvarenjima.

“Hrabro je i s dobrom scenskom prezencom odigrala shematski postavljen lik zagonetne zavodnice, nedokučive, a opet fizički i više nego nazočne. Lijepo se drži u historijskom kostimu, elegantna u kretnjama i inteligentna pogleda”, napisali su članovi žirija, a Dajana kaže kako joj bi se bilo teško odlučiti u kojem se mediju radije vidi, na filmu, seriji ili u kazalištu.

Još 2016. debitirala je i na filmu “ZG80” redatelja Igora Šeregija, a jedno smo je vrijeme, tijekom 2015. i 2016. godine, imali prilike gledati i u ulozi TV voditeljice dječjeg magazina “Juhuhu” na Hrvatskoj televiziji. Može se, stoga, bez sumnje reći kako je ovladala brojnim formatima.

 - Mislim da sam podjednako aktivna i u kazalištu i na malim ekranima, što me jako veseli i samo neka se tako nastavi. Imala sam tu čast da budem nominirana na ovogodišnjoj dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta za ulogu u televizijskoj seriji “Novine” u kategoriji s Trpimirom Jurkićem i Vinkom Kraljevićem. Jako sam sretna zbog toga, a sada i zbog ove nominacije - kaže mlada članica Komedije.

Zaposlena godina Ističe kako je rad na predstavi Kreše Dolenčića bio izrazito zabavan.

Bilo je lijepo raditi i ne lažem ni sekunde! Super ekipa, dobra komunikacija, smijeh, suze, cigareta, kava, “ajmo ovo još jednom”, “imam ideju”... Jao, ne mogu se konkretno sjetiti neke anegdote, ali zabave nedostajalo nije - kaže.

Iza nje je zaposlena godina, no treba se pripremiti da ćemo je i ove godine gledati u nizu kazališnih projekata. Tako već za nekoliko tjedana, u ožujku, kreću pripreme za Komedijinu predstavu “Zaljubljeni Shakespeare”, koja bi na daskama gradskog kazališta trebala biti premijerno izvedena već u svibnju.

Dajana najavljuje i projekt na predstojećim Dubrovačkim ljetnim igrama na kojem radi s redateljicom Marinom Pejnović, a zasigurno neće manjkati ni poziva redatelja televizijskih serija.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo