DAJANA ČULJAK

Sretna sam. Nisam mogla ni zamisliti da ću ući u drugi krug

Glumica je nominirana zbog uloge Edvine pl. Podolsky u predstavi Kreše Dolenčića “Faraon iz Ilice je mrtav”
 Biljana Blivajs / CROPIX

Čini se da je jedan od najtežih poslova stručnog žirija Jutarnjeg lista pri ovogodišnjem izboru kandidata za nagradu Zlatni Studio bio upravo biranje novih lica.

Scena u posljednje vrijeme obiluje mladim glumicama i glumcima koji daju sve od sebe, podjednako na kazališnim daskama, televiziji ili filmu. Ipak, čitatelji su ti koji odlučuju, a oni su među pet kandidata u drugi krug u kategoriji Najbolje novo lice u kazalištu svojim glasovima poslali, među ostalima, mladu članicu zagrebačkog Gradskog kazališta Komedija Dajanu Čuljak.

Elegantna i prezentna Lijepa 27-godišnjakinja, koju je žiri nominirao zbog uloge Edvine pl. Podolsky u hvaljenoj predstavi redatelja Kreše Dolenčića “Faraon iz Ilice je mrtav”, kaže kako takav rasplet događaja nije mogla zamisliti.

- Nisam očekivala da ću biti u drugom krugu i jako sam sretna zbog toga. Nagrade su uvijek potvrda našeg rada i truda, daju nam vjetar u leđa. Lijepo je biti nagrađen za ono čime se baviš, a divno je ako to može poslužiti i kao odskočna daska - kaže Dajana.

Zanimljivo je da je gledateljima najpoznatija po televizijskim ulogama, poput onih u serijama “Novine” Dalibora Matanića te “Nemoj nikome reći”, a žiri i gledatelji prepoznali su je po - kazališnim ostvarenjima.

“Hrabro je i s dobrom scenskom prezencom odigrala shematski postavljen lik zagonetne zavodnice, nedokučive, a opet fizički i više nego nazočne. Lijepo se drži u historijskom kostimu, elegantna u kretnjama i inteligentna pogleda”, napisali su članovi žirija, a Dajana kaže kako joj bi se bilo teško odlučiti u kojem se mediju radije vidi, na filmu, seriji ili u kazalištu.

Još 2016. debitirala je i na filmu “ZG80” redatelja Igora Šeregija, a jedno smo je vrijeme, tijekom 2015. i 2016. godine, imali prilike gledati i u ulozi TV voditeljice dječjeg magazina “Juhuhu” na Hrvatskoj televiziji. Može se, stoga, bez sumnje reći kako je ovladala brojnim formatima.

- Mislim da sam podjednako aktivna i u kazalištu i na malim ekranima, što me jako veseli i samo neka se tako nastavi. Imala sam tu čast da budem nominirana na ovogodišnjoj dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta za ulogu u televizijskoj seriji “Novine” u kategoriji s Trpimirom Jurkićem i Vinkom Kraljevićem. Jako sam sretna zbog toga, a sada i zbog ove nominacije - kaže mlada članica Komedije.

Zaposlena godina Ističe kako je rad na predstavi Kreše Dolenčića bio izrazito zabavan.

Bilo je lijepo raditi i ne lažem ni sekunde! Super ekipa, dobra komunikacija, smijeh, suze, cigareta, kava, “ajmo ovo još jednom”, “imam ideju”... Jao, ne mogu se konkretno sjetiti neke anegdote, ali zabave nedostajalo nije - kaže.

Iza nje je zaposlena godina, no treba se pripremiti da ćemo je i ove godine gledati u nizu kazališnih projekata. Tako već za nekoliko tjedana, u ožujku, kreću pripreme za Komedijinu predstavu “Zaljubljeni Shakespeare”, koja bi na daskama gradskog kazališta trebala biti premijerno izvedena već u svibnju.

Dajana najavljuje i projekt na predstojećim Dubrovačkim ljetnim igrama na kojem radi s redateljicom Marinom Pejnović, a zasigurno neće manjkati ni poziva redatelja televizijskih serija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:48