KATEGORIJA TV NOVINAR/KA GODINE

ZRINKA GRANCARIĆ Na televizijskim ekranima sam tek godinu i pol pa mi je nominacija uistinu veliko priznanje

Nominirana kao novinarka HRT-ove emisije ‘Tema dana’
Zrinka Grancarić

Iako sam dugo u novinarstvu, na televizijskim ekranima sam tek godinu i pol dana, i zavrijediti odmah nominaciju u ovakvoj kategoriji zaista mi je veliko priznanje i pokazatelj da sam na dobrom putu. Bez obzira na to tko nagradu na kraju zaista dobije, jako sam sretna već sa samom nominacijom u ovako respektabilnom društvu! - zadovoljno kaže Zrinka Grancarić, koja je nominirana u kategoriji za najbolju televizijsku novinarku.

U prvom krugu za Zlatni studio čitatelji glasaju za po jednog od ponuđenih kandidata ili ostvarenja u svakoj od 20 kategorija, a potom se zbrajaju njihovi glasovi i kreće se u drugi krug biranja koji završava 19. veljače. U prvom krugu u svakoj kategoriji ostaju po tri nominacije, a čitatelji potom ponovno glasove daju najboljima.

Odluku o pobjednicima donose glasovi čitatelja portala Jutarnji.hr (50%) i kuponi iz Studija (50%).

Tko su pobjednici, doznat ćemo u izravnom televizijskom prijenosu na Hrvatskoj televiziji 27. veljače u 20 sati.

UPUTE ZA GLASANJE POŠTOM:

Izrežite listić i zalijepite na dopisnicu ili pošaljite u kuverti. Glasati možete do 29. siječnja, slanjem na adresu: Zlatni Studio, p.p. 221, 10000 Zagreb

Jedriličari

Nekadašnja iskusna radijska novinarka, koju je televizijska javnost zapazila zbog profesionalnoga prijenosa i komentiranja nastupa naše jedriličarske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, sjajno plovi i ‘nemirnim vodama’ u HRT-ovoj emisiji ‘Tema dana’ u kojoj ugošćuje različite sugovornike i obrađuje razne teme, ali se u svakoj odlično snalazi. Zrinka se za baš svaku temu koju obrađuje u emisiji podrobno priprema, a kako voli raditi emisije koje se emitiraju uživo, ističe kako je ‘Tema dana’ za nju puni pogodak. Na što je u prošloj godini najviše ponosna?

365 dana

- Za početak, ponosna sam na to što smo uspjeli bez poteškoća izgurati cijelu godinu, s obzirom da ‘Tema dana’, za razliku od većine drugih emisija, nema ljetne stanke, ni poštede radi blagdana ili vikenda. ‘Tema dana’ emitira se 365 dana u godini, što je prilično zahtjevno. Od pojedinačnih emisija onako toplo u srcu mi je ostala jedna iz sezone požara, kad smo predstavili jednog vatrogasca, jednog pilota kanadera i jednog dragovoljnog vatrogasca, ispričali priču o ljudskosti i hrabrosti, i to bez patetike. Sa zanatske strane izdvojila bih prijenos izricanja presude šestorki iz BiH. Spremili smo se za 15 minuta uvodne analize i 5 minuta nakon presude, što se pretvorilo u šest sati punih iznenađenja i prevrata, bez sinopsisa. Trebalo je to izdržati, s punom koncentracijom i bez pogrešaka - prisjeća se Zrinka Grancarić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:24