FORBESOVA LISTA

100 najutjecajnijih zvijezda zaradilo 600 mil. dolara više nego prošle godine

Na vrh ovogodišnje ljestvice najutjecajnijih ponovno je zasjela najpoznatija američka voditeljica Oprah Winfrey
HOLLYWOOD - NOVEMBER 01: Oprah Winfrey arrives at the AFI FEST 2009 Screening Of Precious: Based On The Novel 'PUSH' By Sapphire on November 1, 2009 in Hollywood, California. Jason Merritt/Getty Images/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
 AFP

ZAGREB - Na vrh ovogodišnje ljestvice najutjecajnijih, a samim time i najbogatijih celebrityja časopisa Forbes ponovno je zasjela najpoznatija američka voditeljica Oprah Winfrey kojoj to nije prvi put da se našla na čelu kolone 100 najboljih.

No, Forbesova lista ove je godine “začinjena” i nekim novim licima poput razgolićene pop-zvijezde Lady Gage koja je “uzletjela” ravno do prestižnog četvrtog mjesta, te planetarno popularnih ljubimaca tinejdžera, glavnih protagonista filmske sage “Sumrak“ Kristen Stewart i Roberta Pattisona. Uz njih svoj prvi nastup među prvih 100 ove je godine ostvario i “kasnonoćni” voditelj Conan O’Brien.

Ovogodišnja Forbesova lista gotovo da demantira postojanje svjetske krize jer su imena s tog prestižnog popisa u godinu dana zajedno utržila 4,7 milijardi dolara, što je za čak 600 milijuna više od prošlogodišnjih pripadnika prvih 100.

Sa zaradom od impresivnih 315 milijuna dolara u proteklih 12 mjeseci “kraljica svih medija” Oprah Winfrey elegantno je s trona zbacila prošlogodišnju broj jedan glumicu Angelinu Jolie koja je sada na 18. mjestu.

Na drugo mjesto, sa 87 utrženih milijuna dolara, popela se glazbena diva Beyonce Knowles. Većinu zarade donijela joj je svjetska turneja, uključujući i prodaju albuma.

Redatelj i autor “Avatara“, najskupljeg, ali i najisplativijeg filma u povijesti kinematografije, James Cameron smjestio se na treće mjesto sa zaradom od 210 milijuna dolara.

10 najbogatijih celebrityja

1. Oprah Winfrey: $315 milijuna

2. Beyonce Knowles: $87 milijuna

3. James Cameron: $210 milijuna

4. Lady Gaga: $62 milijuna

5. Tiger Woods: $105 milijuna

6. Britney Spears: $64 milijuna

7. U2: $130 milijuna

8. Sandra Bullock: $56 milijuna

9. Johnny Depp: $75 milijuna

10. Madonna: $58 milijuna

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 21:12