ARKADIJU NA DAR CHELSEA

Abramovič prepustio sinu najdražu igračku

Iako je 16-godišnji Arkadij drugo dijete u brojnoj obitelji , on je od rođenja odgajan kao ‘krunski princ’. Navodno mladi kraljević već posjeduje trećinu vlasničkog udjela u klubu, a ponosni otac obećao je ostatak kada postane punoljetan

Rusi se sprdaju s Englezima. Kažu da Britanija ima dva princa - jednog nesretnog, razvratnog i ružnog zvanog Charles za kojeg se ne zna hoće li uopće od mame preuzeti tron starog imperija, te drugog, mladog, lijepog i sretnog - Arkadija, sina prebogatog Rusa Romana Abramoviča, koji je, za razliku od kraljičina sina, već u malodobnosti dobio carski poklon - legendarni nogometni klub Chelsea! Navodno mladi kraljević već posjeduje trećinu vlasničkog udjela u klubu, a ponosni otac obećao je ostatak kada postane punoljetan.

Samo njegov dres

Iako je 16-godišnji Arkadij drugo dijete u brojnoj obitelji Abramovič (s dvije žene šestero djece), on je od početka nasljednik imperije trenutačnog predsjednika parlamenta najsjevernije ruske gubernije Čukotke. U svom drugom braku s Irinom Mandalinom Roman je imao petero djece, a u svom trećem braku s rastrošnom Darijom Žukovom nedavno je dobio sina Arona Aleksandra.

Bolji poznavatelji scene Abramovičevih tvrde da je Roman upravo Arkadija od rođenja odgajao i pripremao za ulogu krunskog princa. Arkadij je školovan u najboljim privatnim školama Engleske. S nelagodom na duši Rusi napominju da je Arkadij stopostotni Englez i da u njemu nema ničeg ruskog, osim možda, nadaju se oni, ostataka ruske duše, te da je najvatreniji navijač očeva kluba, na čije utakmice u VIP ložu uvijek dolazi u plavom klupskom dresu sa svojim imenom na leđima.

Naime, u Moskvi navode da je upravo Arkadij zaslužan što je Roman Abramovič kupio upravo taj klub za koji, navodno navija britanska elita plave krvi jer je zapravo namjeravao kupiti Tottenham!

Milijarda kao znak pažnje

Jedna od legenda kaže kako je, ponosni otac, kada je s direktorom kluba Peterom Kenyon raspravljao o mogućim pojačanjima, nazvao na mobitel sina i upitao: “Što misliš, treba li nam Drogba?” Kada je sin ljubimac dao potvrdni odgovor, Chelsea je kupio crnoputog bjelokošćanina.

Štoviše, kažu kako je zapravo Arkadij bio ona zadnja kap koja je bila potrebna da naprasiti Jose Mourinho konačno ode iz kluba, jer vječno mrgodnom treneru nije oprostio što je minirao transfer Roberta Carlosa, za kojim je mlađahni nasljednik bio naprosto lud.

Inače, Arkadij je, kažu, u vrijeme razvoda oca Romana i mama Irine, za razliku od kćeri Anne i Sofije, stao na stranu širokogrudnog oca, za što mu je ovaj odmah dao mali znak pažnje za lojalnost - stavio je milijardu dolara na njegov račun do punoljetstva! Chelsea se u to ne računa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 07:21