DROGOM PROTIV SPORTA

Andre Agassi: Uzimao sam metamfetamin

Agassijevo priznanje konzumiranja metamfetamina izvađeno je iz njegove autobiografske knjige 'Open: An Autobiography' koja izlazi u studenom
 AP

Andre Agassi, američka teniska legenda iranskih korijena, koji je u svojoj dugoj sportskoj karijeri uspio osvojiti četiri Grand Slam turnira, navodno je 1997. godine bio redoviti korisnik metamfetamina.

Tu je informaciju na svome Twitter profilu objavio zaposlenik američkog sportskog magazina Sports Illustated te iako je taj status već odavno izbrisan njegov je sadržaj uzdrmao javnost.

Agassijevo priznanje konzumiranja metamfetamina izvađeno je iz njegove autobiografske knjige 'Open: An Autobiography', a sporni će se odlomak pojaviti i u časopisima People i Sports Illustrated.

- Istina je. Jedan dio knjige govori o Agassijevoj ovisnosti dok se još aktivno bavio tenisom - izjavio je Paul Bogaards iz nakladničke kuće Random House koja tiska autobiografiju slavnog tenisača.

Metamfetamin je sintetička droga iz skupine spojeva feniletilamina koјa brzo izaziva ovisnost. Stimulativna svoјstva su slična adrenalinu. Efekti ove droge su teži nego kod kokaina i drugih droga i nekada uključuјu akutnu depresiјu, psihotične epizode i oštećenja mozga.

Autobiografija jednog od najboljih igrača tenisa na policama knjižara u Sjedinjenim Američkim Državama naći će se 9. studenog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:43