ZIMSKE RADOSTI

Beckenbauer, Boris Becker i Schumacher sa ženama na skijanju u elitnom Kitzbuhelu

Provesti zimske praznike na luksuznom skijalištu u Tirolu stvar je prestiža

ZAGREB - Brojne njemačke sportske zvijezde, poput Franza Beckenbauera, Niki Laude i Borisa Beckera, odlučili su sa suprugama dočekati Božić i Novu godinu u ekskluzivnom skijalištu Kitzbuhel u austrijskoj pokrajini Tirol.

Staza Hahnenkamm u Kitzbuhelu jedna je od najtežih staza u svijetu. Imati kartu za legendarni “Streif” pitanje je društvenog prestiža, pa ne iznenađuje što mnoge zvijezde sporta, filma i estrade odluče zimske praznike provesti u tom odmaralištu.

Osim “Der Keisera”, Franza Beckenbaurea, koji sa suprugom Heidi živi u Kitzbuhelu, za skijanje i ispijanje kuhanog vina u poznatom “sportskom gradu” odlučili su se i bračni par Ralf i Cora Schumacher te bivši tenisač Boris Becker sa suprugom Lilly.

Samo stoljeće ranije Kitzbuhel je bio samo malo alpsko selo koje je preživljavalo od rudnika bakra i srebra. Danas su, osim Beckenbauera, njegovi stanovnici i poznati proizvođači kave obitelj Meinl, bivši direktor tvrtke DaimlerChrysler Jürgen Schrempp i poznati dizajner Werner Baldessarini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. lipanj 2024 14:38