DVOBOJ DIVA

Beyonce i Taylor Swift u borbi za Grammyje

U.S. singer Beyonce performs during the MTV Europe Awards ceremony in Berlin November 5, 2009. REUTERS/Pool (GERMANY ENTERTAINMENT)
 POOL

ZAGREB - R’n’b zvijezda Beyonce vodeća je po broju nominacija za nagradu Grammy, nominirana je u čak deset kategorija, a slijedi je mlada country pjevačica Taylor Swift s osam nominacija. Grupa Black Eyed Peas, r’n’b pjevač Maxwell i reper Kanye West imaju po šest, a Lady Gaga i Jay-Z pet nominacija.

Beyonce i Swift ponovno se natječu jedna protiv druge u tri kategorije: za snimku, pjesmu i album godine, a pošto je i Kanye jedan od nominiranih, u slučaju pobjede 20-godišnje Taylor nadamo se da West neće ponoviti scenu s MTV-jevih nagrada kada je skočio na pozornicu i tvrdio da je Beyonce bolja od Swift. Inače, Taylor Swift je u posljednjih zadnjih mjeseci osvojila čak tri prestižne nagrade, MTV Music Video, American Music i Country Music Award, i sve to prije 20. rođendana.

Najbolju povratničku priču ima R&B pjevač Maxwell koji je proveo posljednjih osam godina daleko od glazbene scene. Njegov novi album “Blacksummers' Night” i hit singl “Pretty Wings” donijeli su mu ove godine čak šest nominacija.

Za album godine natječu se Beyonce s “I Am Sasha Fierce”, Black Eyed Peas s “The End”, Dave Matthews Band s “Big Whiskey” i Taylor Swift s “Fearless”.

Dodjela 52. nagrada Grammy održat će se 31. siječnja 2010. godine u Staples Centeru u Los Angelesu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:23