LEGENDARNI PJEVAČ

BIO JE BLIJED, MRŠAV I POTPUNO IZGUBLJEN Policija objavila video Princea snimljen dan prije njegove smrti i šokantne fotografije iz njegovog stana

 
 Profimedia, Press Association, Screenshot, Carver County

Blijed, mršav i potpuno izgubljen - tako je Prince izgledao 20. travnja 2016., samo dan prije nego što je preminuo od predoziranja u Chanhassenu u Minnesoti, što je vidljivo na snimci objavljenoj tek sad, pune dvije godine poslije.

Nadzorne kamere zabilježile su kako pokojni američki glazbenik, u pratnji asistenta Kirka Johnsona i liječnika Michaela Todda Schulenberga, ulazi u ordinaciju, a video je pušten u javnost nakon što je Mark Metz, tužitelj okruga Carver u Minnesoti, u četvrtak potvrdio kako nitko neće odgovarati za Princeovu smrt, koja je napokon i službeno okarakterizirana kao nesretan slučaj.

- Jednostavno nemamo dovoljno dokaza da bilo koga optužimo za kriminal - izjavio je Metz. Zaključio je i kako je Prince mislio da uzima drugi analgetik, ali zabunom je posegnuo za paketićem u kojemu je bio Fentanil.

- Prince najvjerojatnije nije imao pojma da uzima krivotvoreni lijek koji ga može ubiti. Nema dokaza da mu je te tablete propisao liječnik. Nema niti dokaza da je bilo namjere ili motiva da ga se umori. Nema nikakve sumnje da su potezi pojedinaca iz Princeova okruženja upitni, ali sumnje i aluzije nisu dovoljne za podizanje optužnice - objasnio je Mark Metz.

Podsjetimo, pjevač je umro od predoziranja lijekovima, točnije Fentanilom, koji je čak 50 puta jači od heroina. Autopsija je također potvrdila da je Prince neposredno prije smrti konzumirao i analgetik Vicodin, prenosi Daily Mail.

Carver County

Carver County

Carver County

Drugi video pokazuje kako je glazbenikov asistent Johnson dva puta u razmaku od samo 90 minuta dan prije tragičnoga događaja išao u ljekarnu kako bi pokupio tablete koje su na kraju i ubile Princea.

- Za posljednjega posjeta dr. Schulenbergu, žalio se na iscrpljenost i kronični umor, a sve to pripisao je tome što je istoga jutra prestao piti treću vrstu tableta - Tylenol, koji ublažava bolove - pokazala je istraga.

Princeov liječnik, Michael Todd Schulenberg na sudu se nagodio i platio 30.000 dolara (oko 175.000 kuna) jer je 14. travnja, tjedan dana prije pjevačeve smrti, njegovu tjelohranitelju napisao recept za Oxycodone, također tablete protiv bolova, čime je prekršio zakon, prenosi Daily Mail. No istražitelji nisu mogli dokazati da je doktor to učinio s namjerom ubojstva pa protiv njega nije ni podignuta optužnica.

Da je Prince bio ovisan o lijekovima dokazuje i činjenica da je u tjednu prije smrti obišao više od deset ljekarni kako bi se opskrbio većim zalihama tableta, što su potvrdili i članovi njegove obitelji.

Na fotografijama iz glazbenikova doma također se mogu vidjeti bočice razbacane po gotovo svim prostorijama, a i SMS-ovi koje su tjedan dana prije Princeova predoziranja izmjenjivali dr. Schulenberg i Johnson otkrivaju koliko loše se pjevač zapravo osjećao - u jednoj poruci liječnik je čak napisao kako će svoga sina, koji nije iz medicinske struke, hitno poslati avionom u Minnesotu kako bi glazbeniku dostavio lijek koji se koristi za liječenje ovisnosti o opijatima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:38