FILM BRANKA LUSTIGA

Christian Bale tumačit će lik znanstvenika Nikole Tesle

 AFP

ZAGREB - Engleski glumac Christian Bale , koji je tumačio Batmana u filmu ‘Vitez tame’, pojavit će se u glavnoj ulozi u filmu o hrvatskom znanstveniku Nikoli Tesli. Film zajedno rade producent i scenarist Vladimir Rajčić i hollywoodski producent i oskarovac Branko Lustig .

Osim Balea, u filmu o slavnom znanstveniku pojavit će se i hrvatski glumac Rade Šerbedžija , koji je 1977. glumio u seriji o Nikoli Tesli, te Lolita Davidović, kanadska glumica srpskog podrijetla. Uz ‘Viteza tame’ i ‘Batman: Početak’, Bale se proslavio filmovima ‘Carstvo sunca’, ‘Prestiž’, ‘Američki psiho’, ‘Equilibrium’, ‘U 3.10 za Yumu’, ‘Nestajanje’ i drugi.

Na 68. dodjeli Zlatnog globusa osvojio je nagradu kao najbolji sporedni glumac za ulogu boksača koji se bori s ovisnošću o drogi u filmu ‘Boksač’. Primivši u ruke ‘Zlatni globus’ Bale je, između ostalog, na potpori zahvalio supruzi Sibi Blažić i pritom se poprilično ‘raspekmezio’.

- Ne možete nešto ovako veliko slaviti iskreno ako nemate s kim. Ništa od ovoga ne bi bilo moguće da nije nje. Ona je jaka žena i sve dugujem upravo njoj - naglasio je Bale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:57