NAJMLAĐI VODITELJSKI DVOJAC

Majka je Anne vikala ‘drži se uspravno’

Presenters Anne Hathaway and James Franco, in drag, appear on stage during the 83rd annual Academy Awards at the Kodak Theater in Hollywood on February 27, 2011. AFP PHOTO/Gabriel BOUYS
 GABRIEL BOUYS

ZAGREB - Voditelji ovogodišnje dodjele Oscara James Franco i Anne Hathaway nisu se previše razbacivali šalama, što je inače uobičajeno za najglamurozniju filmsku manifestaciju, no oni skečevi koje su izveli dobro su nasmijali uzvanike. Među ostalim, u jednom je dijelu dodjele James Franco izašao na pozornicu odjeven kao Marilyn Monroe i dahćući u mikrofon rekao da je maloprije Charlie Sheen poslao SMS u kojem javlja da, nažalost, neće doći na dodjelu jer ima važnijeg posla. Dok je njezin kolega briljirao kao najseksepilnija plavuša prošlog stoljeća, Anne Hathaway na sebi je imala svečani smoking.

Voditelji su se dohvatili i glumca Marka Wahlberga koji se zdušno, ali bezuspješno trudi riješiti svog imidža iz prošlosti, kada je karijeru 80-ih godina gradio kao pop i rap pjevač i u tome bio jednako uspješan kao i u glumi. Tako se u jednom trenu iz publike čuo glas Francove bake koja je oduševljeno viknula da je na crvenom tepihu vidjela Marky Marka, što je bilo Wahlbergovo umjetničko ime. Ne treba ni spominjati da je ta izjava publiku nasmijala do suza.

No, Francova baka nije bila jedina koja je zajedno s voditeljima zbijala šale.

Majka Anne Hathaway svojoj je kćeri dok joj je ona mahala s pozornice dala pravi majčinski savjet rekavši da se drži uspravno jer je primijetila gospodina Spielberga u publici.

Za komične dijelove voditeljskog scenarija ove je godine bio zadužen kontroverzni komičar Ricky Gervais, kojeg se nerijetko kritiziralo zbog šala na račun pedofilije, ali i predjetinjastih rola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 16:21