SMJENA NA HTV-u

Čuljak napušta Dnevnik: Kopirat će Larryja Kinga

Dijana Čuljak-Šelebaj radit će Dnevnik do početka ljetne sheme, a već u subotu na malim ekranima pojavit će se Đurica Drobac

ZAGREB - Đurica Drobac u subotu ponovo postaje urednik i voditelj središnjeg HTV-ova “Dnevnika”. Četrdesetjednogodišnji Dubrovčanin s te je pozicije maknut početkom prošle jeseni, a u “Dnevnik” se sada vraća kao zamjena za Dijanu Čuljak-Šelebaj, koja zbog bolesti emisiju neće voditi u subotu, nedjelju i ponedjeljak. No, Drobac “Dnevnik” neće voditi samo ta tri dana, nego će se u tom poslu nastaviti izmjenjivati sa Zoranom Šprajcom, Tončicom Čeljuskom i Dijanom Čuljak-Šelebaj.

Sama rekla ‘Zbogom’

Sva četiri voditelja emisiju će raditi do početka ljetne sheme, kada će Dijana Čuljak-Šelebaj po vlastitoj želji reći “zbogom” “Dnevniku” i preseliti se u novi projekt “Večernje kronike”.

- Nemam nikakvih posebnih priprema uoči povratka na televizijske ekrane. Ne mogu čak reći ni to da mi je drago što se vraćam, jer iz ‘Dnevnika’ nikad nisam ni otišao. Svih ovih mjeseci uz posao u Gospodarstvenoj redakciji bio sam i drugi urednik ‘Dnevnika’, dakle uređivao sam ga iza kamera. Uz to, ‘Dnevnik’ sam vodio dugih pet godina, tako da mi to nije ništa novo ni nepoznato. Sve je to samo posao - tvrdi Drobac, o čijem se povratku u jednu od najgledanijih HTV-ovih emisija spekulira već mjesecima. Iako su prisavski šefovi u svojim javnim istupima nijekali da će iz “Dnevnika” s vremenom maknuti ljude koje je tamo postavila bivša urednica Informativnog programa Hloverka Novak-Srzić, činjenica je da je iz emisije prvo otišao Siniša Kovačić, a za koji tjedan slijedit će ga i Dijana Čuljak-Šelebaj.

Ona je jedan od rijetkih televizijskih novinara koji su sami poželjeli otići iz “Dnevnika”, a sudeći po njenim opaskama na kolegijima, nezadovoljna je zastarjelom koncepcijom emisije koja po njezinu mišljenju rezultira sve većim rastom gledanosti “Dnevnika” konkurentske Nove TV.

Dijana Čuljak-Šelebaj, koja je zbog bronhitisa već desetak dana na bolovanju, nije željela komentirati Drobčev ulazak u “Dnevnik”, kao ni svoj skori odlazak. Ipak, s HTV-a smo doznali da će ona u “Dnevniku” raditi još nekoliko tjedana, a uoči početka ljetne televizijske sheme odlazi iz te emisije kako bi se počela pripremati za svoj ljetni projekt.

Prošireno izdanje

Zamišljeno je, naime, da HTV i ove godine tijekom ljeta ima prošireno izdanje trećeg “Dnevnika”, odnosno svojevrsnu “Večernju kroniku”, u kojoj će se tijekom dvadesetak minuta osim vijesti dana pozivati i goste, ponekad više njih. Ta je kombinacija “Vijesti” i “Otvorenog” - koju neki HTV-ovi novinari nazivaju “Larry King showom na hrvatski način” - lani u srpnju i kolovozu postigla dobru gledanost, a na Prisavlju se nadaju da će tako biti i sada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 11:14