PREPALA SE FOTIĆA

Da je Angelina i došla na Brijune, ne bi uspjela vidjeti ‘Kralja Leara’

Iako su djelatnici Ulyssesa prije početka činova ljubazno upozoravali da blicanje i škljocanje fotoaparata ometa izvedbu, pojedinci iz publike nisu se dali omesti

BRIJUNI - Dolazak Angeline Jolie na Brijune zapravo je bila nemoguća misija. Bilo je predviđeno da holivudska zvijezda odsjedne u Vili Kaštel. To je fotoreporterima i novinarima prilično dostupan objekt i s kopna i s mora. Reklo bi se - teško obranjiv objekt.

Autentičan ambijent

Ideja da Angelina Jolie sa svojom pratnjom, vjerojatno i s dvoje djece, na Malom Brijunu pogleda predstavu “Kralj Lear” u izvedbi teatra Ulysses bila je gotovo neizvediva. Najbolje se to vidjelo u subotu navečer na predstavi.

Predstava za scenografiju koristi autentičan ambijent Malog Brijuna, podijeljena je u pet činova, a svaki se događa na posebnoj lokaciji - na ostacima tvrđave Minor, nekadašnjem austro-ugarskom fortifikacijskom objektu.

Sve je to dio predstave

Publika nakon svakog čina pješice odlazi na lokaciju sljedećeg čina. To je definirano kao uvođenje publike u pejzaž. Tako se prolazi po makadamskim puteljcima, prolazi kroz uska vrata, ide se strmim stepenicama i uskim hodnicima i katakombama tvrđave. Publika se svo vrijeme kretanja na neki način nagurava, ponegdje nastaju uska grla. Sve je to dio posebnosti ove predstave i nešto je što će posjetitelji zavijek pamtiti.

Za posebno tetošenu holivudsku zvijezdu Angelinu Jolie to ipak nisu uvjeti za gledanje predstave. Ona se jednostavno nije mogla naguravati s ostalom publikom. Da je kojim slučajem bila i da je evakuirana iz čina u čin, npr. s glumcima, to bi uništilo predstavu. Ovacije na otvorenoj sceni, na kraju pod vedrim nebom koje je u dijelu predstave prijetilo kišom, bile su zaslužene. Integritet predstave pomalo je narušilo samo gledateljstvo. Iako su djelatnici Ulyssesa ljubazno upozoravali prije početka činova da blicanje i škljocanje aparata ometa izvedbu, pojedinci iz publike nisu se dali omesti.

Dogodio bi se stampedo

Da je kojim slučajem Angelina bila na predstavi, dogodio bi se pravi stampedo, fotografi bi preko publike pokušavali u kadar uhvatiti Angelinu i publika bi vadila sve što može snimati. Mnogi bi joj se htjeli približiti što više ili, daj bože, očešati o nju.

Prolazak kroz katakombe i tunele stvorio bi paniku kakvu ne možemo niti zamisliti. Gostovanje Angeline Jolie na predstavi “Kralj Lear” na Malom Brijunu u statusu gledateljice, posebne gošće, s aspekta sigurnosti kakvu je postavilo njezino osiguranje i kakva se očekuje - zaista je nemoguća misija. ( T. M., T. K., Z. K.)

Marina Vujčić: Poseban hodnik za Angelinu

Marina Vujčić, glasnogovornica teatra Ulysses, smatra kako nikakvog stampeda ne bi bilo na predstavi jer je s osiguranjem Angeline Jolie, kaže, već unaprijed isplanirano njezino kretanje za vrijeme predstave “Kralj Lear”. U prvom činu predstave Angelina ne bi bila među publikom, nego bi taj dio promatrala s velike distance. U dijelovima predstave koji se događaju u Tvrđavi Angelina bi sjedila u prvom redu. Prilikom seljenja publike s lokacije na lokaciju Angelina ne bi išla zajedno s publikom već posebnim hodnicima. Njezino osiguranje tim je dijelom bilo zadovoljno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 08:28