FANOVI RAZOČARANI

DAO IM SVOJ BLAGOSLOV The Stooges snimaju novi album bez Iggyja Popa!

Zagreb, 240613.Jarun.Na zagrebackom Jarunu danas se odrzava prvi dan InMusic festivala na kojem ponovo nastupaju svjetski poznati glazbeni sastavi poput NOFXa, Iggy and the Stoogies, Bloc Party i drugi.Na fotografiji: Iggy and the Stoogies.Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
 Tomislav Krišto / CROPIX

Članovi Stoogesa, gitarist James Williamson, basist Mike Watt, saksofonist Steve Mackay i bubnjar Toby Dammit rade na novom albumu "Re-Licked" bez svog frontmena Iggyja Popa, piše časopis "Uncut".

Na novom albumu nalaze se neobjavljene pjesme koje su napisane gotovo u isto vrijeme kada je izašao album Iggy And The Stoogesa iz 1973. "Raw Power", a na njemu će, između ostalih, gostovati i Mark Lanegan i Jello Biafra.

Iggy je objavio u rujnu prošle godine da neće raditi sa The Stoogesima u 2014., no gitarist Williamson rekao je za časopis "Rolling Stone" kako mu je Iggy dao svoj blagoslov te mu poželio mnogo uspjeha s novim albumom.

"No, veoma je teško kada netko radi na svim tvojim pjesmama s bendom, a ti ne sudjeluješ u tome", komentirao je Williamson.

Iggy je nakon toga izjavio da nema problema s ičime, a Williamsovu izjavu protumačio kao pasivno agresivnu.

"Ovi ljudi su moji prijatelji i zajedno smo radili mnogo godina. Oni su aktivni glazbenici i trebaju svirati", rekao je.

Iggyjev glasnogovornik dodatno je tvrdio da pjevaču nije pružena šansa da se pojavi na "Re-Lickedu" te da je za album doznao tek u prosincu prošle godine, kada ga je izdavačka kuća odbila izdati.

Nakon ponovnog okupljanja 2003., Iggy And The Stoogesi snimili su dva albuma - "The Weirdness" 2007. i "Ready To Die" 2013.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:30