TKO IH I KAKO BIRA?

BIZARNI KANDIDATI U SUPERTALENTU IZAZVALI ŽUSTRE REAKCIJE JAVNOSTI Publika protestira, no ipak uz poznati je show bilo gotovo milijun gledatelja

Nastup djevojke koja je prsima rezala lubenicu članovi žirija različito su podnijeli i reagirali

Nakon nastupa Busty Heart u nedjeljnoj emisiji “Supertalenta” Nove TV ništa neće ostati isto. Naime, 59-godišnja Amerikanka Susan Sykes iz Bostona na zagrebačkoj je pozornici pokazala umijeće da vlastitim grudima lomi lubenicu s fotografijom Davora Bilmana, pa potom limenke i boce.

Članovi žirija “Supertalenta” nastup dame pod umjetničkim imenom “Prsato srce” različito su podnijeli: Martina Tomčić u znak je prosvjeda Amerikanki okrenula leđa i sjela u gledalište, Janko Popović Volarić među publiku je u strahu doslovno otrčao, Maja Šuput podigla se sa stolca i zaprepašteno ostala stajati, a Davor Bilman je skupio snagu i nakratko se pridružio Susani na sceni. Bilman, uočili smo to još lani, i inače ima čelične živce jer je prije godinu dana stoički podnio i nastup golog slikara, Kanađanina Brenta Raya Frasera koji je spolovilom na bini nacrtao njegov portret koji sada krasi zid u Bilmanovu uredu.

Iskompleksirana

No, vratimo se Susan Sykes, odnosno Busty Heart, koja je svoj nadimak zaradila još u srednjoj školi u kojoj je, kako je svojedobno rekla, bila iskompleksirana zbog vrlo bujnog poprsja koje joj je, međutim, donijelo slavu i karijeru koja je krenula još 1986. godine na utakmici Boston Celticsa. Susan je tada dobila besplatne ulaznice, koje su bile numerirane pokraj NBA zvijezde Johna Salleyja.

Kada su se kamere okrenule prema njemu, Susan je počela tresti grudima i to je bilo sasvim dovoljno da se pročuje o njoj, odnosno o njezinu tjelesnom adutu. Svoju vještinu ta je glumica (igrala je u filmovima “The Dictator” i “Deported”) pokazala i u američkoj inačici showa “America’s Got Talent 3”. No, producentima se njezin nastup nije nimalo svidio pa su ga cenzurirali i izbacili iz emisije, a David Hasselhoff, koji je tada sjedio u žiriju, rekao je:

- Busty, da vas je ‘Baywatch’ imao u svojoj glumačkoj postavi, trajali bismo još barem 11 godina!

Njezinu točku gledatelji u Americi ipak nisu mogli vidjeti na televiziji.

Kako je to kod nas? Prema kojem kriteriju se biraju ljudi koji mogu nastupiti u “Supertalentu” Nove TV, s obzirom na to da se za tekuću sezonu prijavilo oko 1000 talenata?

- U show ‘Supertalent’ mogu se prijaviti svi zainteresirani, uključujući građane Republike Hrvatske, ali i strane državljane. Kao i svaki reality show, tako i ‘Supertalent’ ima svoj casting putem kojega se odabiru kandidati koji su se prijavili telefonom, mailom ili su kontaktirani prilikom direktnog castinga. Tijekom castinga postoje razne faze i alati kojima se produkcija upoznaje s profilom određenog kandidata, a temeljem kojih odlučuje o konačnom odabiru i selekciji - odgovaraju na Novoj TV o čijoj se nedjeljnoj epizodi i Susaninu nastupu u ponedjeljak itekako pričalo na kavama.

Digle su se strasti i na društvenim mrežama pa su jedni gledatelji rekli da je nastup Busty Heart degutantan, dok su drugi dodali kako su imali dojam da na televiziji gledaju mamu nedavne internetske senzacije Kristine Mandarine. Osim nastupa Busty Heart, sudeći prema reakcijama gledatelja na društvenim mrežama, veliki interes u nedjeljnoj epizodi - koju je gledalo gotovo milijun gledatelja, točnije u prosjeku oko 950 tisuća te je emisija ostvarila 58,7 posto udjela u gledanosti - pobudio je i performans Slaviše i Gordane.

Ovi supružnici pod umjetničkim imenima Hošea i Estara predstavili su se pjevanjem i plesom. Gordana je bivša profesionalna tenisačica, a bavila se i atletikom. Po zanimanju je profesorica kineziologije, profesionalna teniska trenerica, osobna trenerica, a najveća ljubav i strast joj je ples. Gordanin suprug Slaviša ističe kako je rođen 1976., no 2008. se obratio, odnosno nanovo rodio.

Svi na nogama

- Otad moj život kreće u potpuno drugom pravcu... Ostavio sam grešni i bezbožni život. Počeo sam čitati Bibliju i sve više imao intimni odnos s Bogom. Čekao sam dugo godina da mi Bog podari suprugu stvorenu za mene, i to se ostvarilo 2017. godine. U braku smo dvije godine i sa svojom suprugom želim raditi odnosno svijetliti za Gospodina, a vjerujemo da i On to želi.

Da mu zajedno pjevamo i plešemo u radosti - istaknuo je Slaviša koji je život posvetio pisanju i skladanju pjesama. Prošle godine potpisao je ugovor s američkom izdavačkom kućom Bentley Records iz New Yorka i dosad je izdan njegov prvi autorski single pod naslovom ‘What will I do’.

- Na toj skladbi, koja je žensko-muški duet, imao sam priliku ugostiti 12 puta nominiranog i četverostrukog dobitnika nagrade Grammy Joela Kibblea - dodao je Slaviša. Njegovu umjetnost žiri “Supertalenta” ipak nije prepoznao pa su se on i supruga kući vratili s četiri “ne”, što je također podijelilo gledatelje, ali nije uzdrmalo Slavišinu i Gordaninu vjeru.

- Mi nismo ovdje došli da budemo neki show. Show je za klaunove, mi smo došli biti ovdje to što jesmo - rekao je Slaviša žiriju, dok je Gordana Maji Šuput, koja je otvoreno rekla kako joj se nije dopao nastup, odbrusila:

- Ja sam već pobijedila onog trena kad je publika bila na nogama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:04