DAN POSLIJE

DRUŠTVENE MREŽE GORE NAKON 'DORE' Svi su podijeljeni oko pobjednika: 'Ima veličanstven glas, ali tekst je ajme majko. A krila su sasvim druga priča'

 
Roko Blažević
 Matija Djanjesic / CROPIX

Izbor pjesme za Eurosong oduvijek izaziva burne rasprave u javnosti, pa ni ova godina nije bila iznimka. Još tijekom prijenosa uživo iz Opatije korisnici su na društvenim mrežama komentirali natjecatelje i pjesme, i ako je suditi prema komentarima koje su ostavljali na stranici Jutarnjeg na Facebooku, čitatelji bi prednost dali Loreni, Luki Nižetiću ili Elis Lovrić.

No, Roko Blažević će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u svibnju u Tel Avivu, pjesmom ‘The Dream’. Iza njega stoji prvenstveno mentor Jaques Houdek, koji je ujedno i jedan od autora teksta pjesme i autor glazbe. Međutim, nisu svi zadovoljni izborom u Opatiji gdje je Roko pobijedio između 16 natjecatelja.

‘Trebat će puno sreće jer ova pjesma je dosadnjikava kao stara baba’, ‘Naštimano! Šteta! Roko dobro pjeva ali ova pjesma nije ta koja je trebala pobijediti’, ‘Super je otpjevano, a tekst je otprilike - pošla cura na vodu i ponijela kantu’, ‘Bzvz kao i dosad… Ovo je dernjava, a ne pjevanje i jeb** pjevanje na engleskom… Onda nastupajte za V. Britaniju’, pisali su nezadovoljni gledatelji.

Neki su bili realniji pa su ipak pohvalili Rokove vokalne sposobnosti: ‘Jedino kaj mogu zaključiti nakon odgledane Dore da nam fali tekstopisaca. Većina tih mladih pjevača zna pjevati, sad je to stvar ukusa jel bolji ovaj ili onaj, al pjesme su ajme majko’, ‘Roko ima sjajan glas. Krila su neukusna šala. Pjesma je prosječna kopija već viđenog na Eurosongu. Da li je moguće da pjesma Elis Lovrić pod rednim brojem 9 nije dobila ni jedan glas od gledatelja’, ‘Dobro pjeva, tj. ima dobar glas al instrumenti su pretihi i uopće mi se ne dopada muzička podloga za tu pjesmu. Prejednostavno i ne melodično’, ‘Danas je takva glazba u modi. Niti poštenog teksta niti melodije. Samo ritam. Nema više pjesama kad zasvira, da ti srce poskoči - takva je meni bila Džuli. I takvih ima mnogo, doduše starijih’, ‘Dečko stvarno je talent i ima jako lijepi glas. Međutim nešto mi fali kod ove pjesme… Nažalost nije me dotakla onako kako možda bi trebala… Sretno’, ‘Uzalud što on ima predivan glas i pjevanjem diže dinamiku pjesme kad je muzika cijelo vrijeme spora i dosadna. Opet ćemo ispasti prepametni i nezamijećeni. Koga briga…’

Dio komentatora nije mogao ne uočiti paralelu između anđeoskih krila i propalog posla s nabavkom aviona od Izraela pa nisu propustili našaliti se s Vladom: ‘Jesu li ta krila ostala od onih aviona pa s njima leti u Izrael’, ‘Šaljemo Izraelu krila… Valjda ovaj put posao neće propasti’, ‘Malo me podsjećaju na F16, je li koga još podsjeća isto’ i ‘Imam osjećaj da je ovo ministar Krstičević namjestio’.

Neki su se ljutili da Hrvati znaju samo izvlačiti teorije zavjere i biti negativni. ‘Nikad ništa ne valja, ali to je klasika kod nas’, ‘Bravo Roko, a vi Hrvati dajte bar jednom budite ponosni. Uvijek vam nešto nevalja i za sve imate glupe komentare’, ‘Ljudi, većina vaših komentara je zločesta. Čemu? Podržimo dečka pa makar bio i zadnji. Dobar je i naš je. Predstavljat će sve nas. Bravo Roko’, pisali su.

Da ne ispadne da su se na društvenim mrežama javljali samo negativni komentari, jedan je korisnik začepio usta svima: ‘Toliko glazbenih stručnjaka na fb, čudo jedno. Ukusi su naravno različiti i o tome se ne raspravlja, Eurosong je čisti biznis.’

Ako ste propustili, poslušajte pobjedničku pjesmu Dore:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:28