POBJEDNICI 'SUPERTALENTA'

EMIL I MATEJA OTKRILI SU NAM ŠTO JE BIO GLAVNI RAZLOG ZA NASTUP U SUPERTALENTU U njihovim vratolomijama samo jedan krivi potez može biti poguban

 
 Sandra Šimunović / CROPIX

Ljubav i strast začinjene nevjerojatnim vratolomijama isijavale su iz svake sekunde trijumfalnog nastupa ljubavno-plesnog para Emila i Mateje, pobjednika pete sezone popularnog showa Nove TV “Supertalent”.

Iako su i gledatelji i žiri njihov fantastičan nastup, dostojan svjetskih pozornica, odgledali bez daha, a tijekom nekih akrobatskih segmenata čak i sa strahom i neizvjesnošću, sam Emil Kuzminski priznao je kako su za svoju finalnu, ujedno i pobjedničku točku imali prilično malo vremena za vježbanje. Pobjedu, koja uz slavu nosi i 200.000 kuna, ovaj ljubavni par sa stalnim angažmanom u kazalištu Komedija nije očekivao pa skromno napominju kako se u njihovim životima neće mnogo toga promijeniti, a najveća im je želja tek što više slobodnih trenutaka.

- Za osmišljavanje nastupa imali smo dva tjedna, uz sve ostale poslovne obveze. Tako smo elemente koje smo ranije uvježbali uklopili u novu priču. Jednostavno, nije bilo vremena pa smo išli na najsigurniju varijantu, koja je, očito, imala efekta - objašnjava Emil.

Sandra Šimunović / CROPIX

Akrobacije u zraku

Ljubav između Mateje i Emila planula je prije osam godina kad je atraktivna plesačica dobila angažman u Komediji, gdje je Emil plesao već nekoliko godina. Ipak, sa zajedničkim nastupima počeli su tri godine kasnije, a što je najdojmljivije od svega, s akrobacijama u zraku bave se tek godinu dana. Međutim, sasvim dovoljno da osvoje divljenje, ali i glasove cijele Hrvatske.

- S točkama u zraku počeli smo tijekom predstave “Byron” i u tome smo uistinu jako friški. Nemamo to još sasvim u rukama i nismo baš doma u tome. Ono čime se bavimo je ples na podu i s time smo posljednjih pet godina imali ljetne turneje u Umagu. To su uglavnom bili plesni dueti po hotelima. Zapravo, na “Supertalent” smo se prijavili kako bismo reklamirali svoj posao. Glavni razlog bila je promocija, a pobjedu uistinu nismo očekivali - skromno objašnjava Emil.

Do ulaska u “Supertalent” nigdje nisu nastupali s akrobacijama u zraku i njihove su točke bile uobičajene plesne koreografije na tlu, ali nakon pobjede i nastupa u kojima su pokazali svu raskoš svojeg talenta i buduće gaže bit će dosta drugačije.

- Već nakon audicije i prije samog finala počeli smo dobivati ponude za nastupe, a sad kad smo pobijedili, sve će ovisiti o željama klijenata. Naravno, naše je vrijeme za gaže ograničeno angažmanom u Komediji gdje imamo svoj repertoar pa su nastupi zapravo dodatni posao, sa strane, koji radimo za slobodnih večeri, kad nemamo predstave - priča Emil.

Nedostižna želja

Uz ples, Mateja i on prilično su angažirani i u vlastitom pilates studiju Sixth Sense Pilates. Slobodno vrijeme za njih je posljednjih mjeseci bilo gotovo nedostižna želja.

- S kolegicom Ivanom Topolovac pilates studio sam otvorio prije osam godina, a Mateja nam se kasnije pridružila. I to je posao koji imamo uz Komediju. Tako da nam je za uvježbavanje točke za finale “Supertalenta” uglavnom preostajalo vrijeme nakon predstave, od 23 sata do dva ujutro. No odmor od svega još će malo pričekati jer u prosincu imamo mnogo predstava, a nastupamo i na samu Staru godinu, što je u Komediji tradicionalno - tvrdi Emil.

CROPIX

Kad su akrobacije od kojih zastaje dah u pitanju, i kod kojih se ponekad čini da im život visi o koncu, Emil napominje kako je najvažnija stvar povjerenje među partnerima. Sve dok neki od elementa koje izvode nisu potpuno sigurni Mateja i on ga ne izvode na sceni. Naime, samo jedan pogrešan potez može biti poguban.

- Povjerenje je glavna stvar. Ne bismo se usudili ući u neke elemente i probati nešto u što nismo potpuno sigurni. Dosta smo toga i izbacili jer nam je trebalo mnogo više vremena za to uvježbati, no iskoristili smo sve vještine koje smo mogli izvesti u to kratko vrijeme - naglasio je Emil. Mateja, pak, napominje da ništa manje bitna od povjerenja nije ni koncentracija.

- Koncentracija je najbitnija u cijeloj priči i ne znam bih li se nekom drugom osim Emilu pustila u ruke. Krećemo s malih visina i kad smo sigurni u hvatovima s rukama i nogama, penjemo se gore. Sve je stvar vježbe, a kod nas je to svaki dan, cijeli život - ispričala je Mateja.

Iako na sceni djeluju nevjerojatno skladno, i kod ovog zaljubljenog para, baš kao i kod svih drugih, ponekad dođe do svađe. Srećom, uvijek se razmirice brzo riješe.

- Naravno da dođe do svađa, možda i češće nego kod drugih jer smo gotovo stalno zajedno, no vrlo se brzo pomirimo - priznaje Emil.

A kad su ljubavne razmirice u pitanju Mateja dodaje kroz smijeh kako neke probe znaju biti prilično zanimljive. K tome, teško je naći i vremena za odmor jedno od drugoga.

- Našli smo način kako se odmoriti i provesti vrijeme u samoći. Doduše, u istoj prostoriji, ali je svatko na svojem kraju - smije se Mateja. Međutim, bez obzira na veliku popularnost i apsolutno oduševljenje svih koji su imali priliku vidjeti njihove senzacionalne nastupe, svoju su intimu i ljubavni život odlučili zadržati za sebe. Tako nisu željeli ni komentirati razmišljaju li o vjenčanju i djeci. Posao im je, u svakom slučaju, ono što ih najviše veseli i ono čemu posvećuju sve svoje vrijeme.

Idemo na put

Rijetke slobodne trenutke koje su imali posljednjih mjeseci koristili su za odmor, a pravo slavlje i možda neko kraće putovanje čeka ih tek nakon Nove godine.

- Slobodno vrijeme nam se uglavnom svodilo na kavu poslije brojnih obaveza i to je bilo to. Međutim, sigurno ćemo si uskoro priuštiti neki odmor, ali na to ćemo pričekati kraj prosinca jer do posljednjeg smo trena zatrpani obvezama. Svotu koju smo osvojili trošit ćemo racionalno, a nemamo ni želju za ničim spektakularnim. Željni smo odmora, a ne putovanja, ali negdje ćemo sigurno otići - tvrdi Emil. Iako bi bez problema mogli imati svoje mjesto i u nekom cirkusu, kažu kako ih to nimalo ne privlači.

- Ne bismo mogli raditi u cirkusu. To su zahtjevnije točke i treba izniman trud da bismo se tome posvetili, a ne bismo se upustili ni u podučavanje drugih akrobatskim vještinama jer mi nismo profesionalci u tome - zaključila je Mateja. A kako će početkom 2018. proslaviti svoju pobjedu još su ostavili otvoreno jer ono po što su došli u “Supertalent” to su, kažu, i dobili. Promocija onog što rade i u čemu su, dokazali su, supertalentirani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 17:49