HDU HITOVI

FOTO: DODIJELJENE NACIONALNE GLAZBENE NAGRADE Priliku nisu propustili brojni poznati, a nagradu za osmijeh odnijele su Jelena Rozga i Neda Ukraden

 
 Damjan Tadić / Cropix

U utorak navečer u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu održana je dodjela godišnjih nagrada Hrvatske diskografske udruge. HDU objedinjuje nacionalnu top listu radijskog emitiranja HR top 40, ali i regionalne liste, te službenu top listu prodaje – domaću i stranu.

Nagradu za najuspješnijeg muškog izvođača u protekloj godini dobio je Tony Cetinski za pjesmu 'Laku noć', dok je priznanje za ženskog izvođača godine pripalo Miji Dimšić za pjesmu 'Bezimeni'. Mia Dimšić prošle godine ponijela je titulu novog izvođača godine, dok se ove godine istom titulom može pohvaliti mlada Zsa Zsa, koja je uz priznanje za novog izvođača, zajedno s Damirom Kedžom, osvojila i priznanje za pjesmu godine za duet 'Sve u meni se budi'. Grupa godine je Buđenje koja je top liste osvojila pjesmom 'Samo ti, samo ja'. Najprodavaniji domaći album godine je 'Moderna žena' Jelene Rozge, dok je isto priznaje u kategoriji inozemnih izdanja dobio mega uspješni album Eda Sheerana 'Divide'.

Dodjelu su vodili Antonija Blaće i Dorijan Klarić, a na početku večeri okupljene je pozdravio Želimir Babogredac, predsjednik diskografske udruge.

Ovom prigodom Hrvatska diskografska udruga i Hrvatska udruga poslodavaca dodijelile su i posebno priznanje za doprinos glazbenoj industriji u Republici Hrvatskoj i 70 godina djelovanja Croatia Recordsu te isto priznanje povodom 20 godina uspješnog djelovanja diskografskim kućama Menart i Tonika..

Na dodjelu HDU-ovih nagrada stigli su i brojni poznati - Jelena Rozga, Neda Ukraden, Toni Cetinski, Jurica Pađen, Tonči Huljić, Jasmin Stavros i drugi. Posebnu su pažnju plijenile Jelena Rozga, koja je dvaput presvlačila toaletu, i Neda Ukraden koje su se očito dobro zabavljale ako je suditi po fotografijama.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 11:04