DO KRAJA TJEDNA DOMA

'ISCRPLJENO TIJELO JE SAMO VUKLO...': Mate Mišo Kovač izlazi iz bolnice nakon duge hospitalizacije

 
Mate Mišo Kovač u Spaladium Areni
 Vladimir Dugandžić / HANZA MEDIA

Dobre vijesti za Mišu Kovača: teška infekcija pluća, s kojom se junački bori još od kraja veljače, uspješno je sanirana kroz dva bolnička liječenja, među njima i onim upravo aktualnim na zagrebačkoj Bolnici za plućne bolesti u Rockefellerovoj.

Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, kraj tjedna dočekat će u svom zagrebačkom domu, u društvu najbližih, gdje će prikupljati snagu za najavljeni spektakl u listopadu, u zagrebačkoj Areni.

Nema toga što će Mišu odvojiti od njegove publike; drugi po redu spektakl pod nazivom "Samo nas nebo rastavit može", koji je svoju premijeru imao u prosincu u splitskoj Spaladium Areni, već se počeo ozbiljno pripremati.

– Plućna ga je infekcija jako umorila, zbog čega je krajem veljače završio na liječenju u zagrebačkoj Klinici za plućne bolesti na Jordanovcu. Pušten je potom na kućnu njegu, ali liječnička procjena je bila da će se bolje oporaviti u bolnici. Zato je opet vraćen na liječenje, ovaj put u Kliniku u Rockfellerovoj.

Dobro je, najgore je prošlo. Do petka, čak i prije, trebao bi biti pušten kući – najfriškije su informacije, neslužbene, jedva uhvaćene s obzirom na zakon šutnje koji je zavladao među Mišinim najbližim ljudima.

Mišo je prve ozbiljnije zdravstvene probleme imao već u prosincu, zbog viroze nije uspio doći ni na druženje s novinarima dan prije koncerta u Spaladium Areni. Tada se još nije znalo kako je Mišu uhvatila ozbiljno stanje praćeno temperaturom od 39 stupnjeva, koju je na čitav dan koncerta mukotrpno spuštala medicinska ekipa.

Odgoda nastupa nije dolazila u obzir, Mišo je izjavio kako ni po koju cijenu ne bi propustio druženje s publikom, njih 12 tisuća koji su dupkom napunili Spaladium Arenu.

Split, 221218. 
Koncert Mate Mise Kovaca u Spaladium areni.
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX
Božidar Vukičević / CROPIX
Koncert Mate Miše Kovaša u Spaladium areni

– Iscrpio se tu jako, satima je pjevao, znate kako je pjevati pod visokom temperaturom, ne bi to bilo lako ni puno mlađem čovjeku, a kamoli njemu, već umornom od niza zdravstvenih problema. Veći dio koncerta je morao sjediti.

Imao je vrtoglavice, glas mu je pucao

Imao je vrtoglavice, temperaturu, glas mu je pucao, hvatali su ga problemi sa sinusima. Ali nema šanse da bi on to sve prekinuo. I od toga je krenulo, iscrpljeno tijelo je samo vuklo jedno za drugim, reagiralo plućnom infekcijom koja ga je prikovala za bolnički krevet.

Ali, koliko se čulo, bio je dobar pacijent, dobro je slušao što mu liječnici govore. Ima veliku volju za životom, za pjesmom – kaže izvor Slobodne Dalmacije.

Mišu je u bolnici ovaj tjedan posjetio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, fotografirao se s njim, te na društvenoj mreži objavio obećavajući post o glazbenom spektaklu koji se priprema u metropoli.

Što nas očekuje, pitamo i njegova organizatora dr. Tomislava Madžara, čovjeka koji stoji i iza splitske prepunjene Arene. Potvrdio nam je riječi naših izvora da je Mišo puno bolje, i kako će do listopada biti potpuno oporavljen i spreman za nastup.

– Mišu sam vidio, posjetio sam ga i imam dojam kako je sve ono loše prošlo. Bio je jako iscrpljen, tijelo mu je tražilo odmor. I sada, nakon sve te silne liječničke brige, on je odlično.

Rekao bih i da je bolji nego ikada, jači, odmoreniji. Do koncerta će naš Mišo vratiti sve svoje snage, i mogu samo kazati kako će to biti noć za pamćenje. Nakon Splita i fenomena koji se dolje dogodio, čeka nas Zagreb, Mišo, njegovi gosti, publika. Bit će odlično – potvrdio je dr. Madžar za Slobodnu Dalmaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:05