SVE MU JE OBJASNILA

JELENA VELJAČA BRUTALNO SPUSTILA PROVOKATORU Pitao je je li joj kći sad kad žive u Beogradu 'mala Srpkinja', ona mu očitala lekciju iz civiliziranosti

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 30.08.2018. u 23:20

Zagreb, 250518.
Pure Aveda, Teslina 12.
Jelena Veljaca na sminkanju.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / CROPIX

Jelena Veljača, arhivska fotografija

Hrvatska glumica, televizijska scenaristica i producentica Jelena Veljača odnedavno je na privremenom radu u Beogradu u koji je doselila sa svojom kćeri Lenom, a upravo je jedan komentar uz fotografiju kćeri koju je objavila na Instagramu izazvao Veljačinu žustru reakciju i vrlo živu diskusiju.

- Ono kad se Lena sama odjene za vrtić i ti ponosno shvatiš da krv nije voda, napisala je Veljača uz fotografiju te pridodala niz hashtagova, uključujući i '#beogradjanka', koji je zapeo za oko korisnika čiji je komentar Veljaču razljutio.

- Ko je to, mala Srpkinja? Jel to Beogradsko dijete?, napisao je korisnik 'emperor_1965', a nedugo potom dobio je Veljačin podulji odgovor.

- To je dijete koje se preselilo u drugu državu zbog posla oba roditelja, prolazi kroz velike životne promjene s 2 god i 8 mjeseci, jako sam ponosna na nju kako stabilno hoda kroz novi vrtić, novi grad, novu babysittericu, nove prijatelje i novi jezik i veselim se svakom njezinom uspjehu pa i tome što govori “moje drugarice” i što s veseljem ide u vrtić i bira odjeću za isti. Jednako bih se veselila i da smo u Tokiju, i pisala bih #japanesegirl jer kao svaka majka kojoj je dijete na prvom mjestu strepim pred svakom promjenom koja Lenu može emotivno uzdrmati i slavim svaki njezin uspjeh. A vaša insinuacija da je biti “mala Srpkinja” nešto ružno je za mene neprihvatljiva. Ni jedna nacija sama po sebi nije ružna ni zla, ni dobra ni lijepa. Lena je Hrvatica u Bg, ali se iskreno nadam da će iznad svega biti dobro dijete i dobra žena i građanka svijeta te velikodušna i otvorena prema svima. Rat je užasna stvar, jasno je tko je gdje i kada bio agresor, ali to nema baš nikakve veze s mojim djetetom, njezinim drugarima i 2018. godinom u kojoj mi krećemo u drugi tjedan vrtića. Smatram vaše pitanje stravično nepristojnim, napisala je Veljača.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo