TALENTIRANI SURF-ROCKERI

KRAJ NAKON 23 GODINE! Raspao se jedan od najpriznatijih naših bendova na međunarodnoj sceni, evo što su poručili fanovima

 
Bambi Molesters
 Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX

Iznimno talentirani surf-rock bend i ujedno jedan od najpriznatijih hrvatskih bendova na međunarodnoj sceni, The Bambi Molesters, više neće svirati zajedno.

O raspadu benda obavijestili su fanove preko Facebooka.

- Dragi svi, s našom novom pjesmom ‘Last Summer Song’ htjeli bismo se pozdraviti i reći da je naše uzbudljivo putovanje s The Bambi Molesters završilo. Svim dragim prijateljima i r'n'r braći i sestrama s kojima smo se zabavljali sve ove godine, želimo reći jedno veliko hvala i doviđenja u nekom malom klubu. Dečkima iz grupe The Strange želimo puno uspješnih koncerata. Dinko, Lada, Hrvoje - napisali su.

The Bambi Molesters jedni su od najpoznatijih predstavnika surf-rocka u Hrvatskoj, a i šire. Osnovani su 1995. godine, a u svojoj dugoj i bogatoj karijeri izdali su pet studijskih albuma – ‘Dumb Loud Hollow Twang’ (1997), ‘Intensity!’ (2009), ‘Sonic Bullets: 13 from the Hip’ (2001), ‘Dumb Loud Hollow Twang Deluxe’ (2003) i ‘As the Dark Wave Swells’ (2013).

Njihove pjesme često se vrte na američkim i britanskim radio valovima – između ostalih, pjesma ‘Chaotica’ s albuma ‘Sonic Bullets: 13 from the Hip’ uvrštena je na soundtrack jedne od najpopularnijih američkih TV serija, ‘Breaking Bad’.

Jedinstveni stil i spoj sjajnih glazbenika odveo ih je na brojne svjetske pozornice, od Novog Zelanda do Brazila, te do supporta za legendarne R.E.M. čiji članovi nisu skrivali svoje simpatije prema Bambijima. Značajna je i njihova suradnja s liderom gothic-americana sastava The Walkabouts, Chrisom Eckmanom, iz koje se rodio novi projekt - The Strange.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 11:18