SRETNA VIJEST

LIJEČNIK KOJI JE PORODIO JANICU 'Oskar ima 2750 grama. Oboje su dobro, trebali bi za pet dana izaći iz bolnice'

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Janica Kostelić rodila je sina. Maleni Oskar, težak 2750 grama, na svijet je došao tijekom novogodišnjeg jutra oko 11 sati u Petrovoj bolnici u Zagrebu.

Janica je svoje prvo dijete na svijet donijela carskim rezom, a kako doznajemo, sve je prošlo u najboljem mogućem redu te se mama i dijete osjećaju sjajno.

- Vodio sam Janici trudnoću do prije mjesec dana kada je hospitalizirana u Petrovoj bolnici, a brigu o njoj preuzeo je kolega Mihajlo Strelec. O Janici mogu reći samo sve najbolje. Cijelo vrijeme bila je strpljiva i hrabra, uostalom svi je znamo i kao takvu sportašicu - kaže za Jutarnji list prof. dr. Velimir Šimunić i dodaje kako je jako sretan što se Janica ostvarila kao majka.

S carskim rezom je, kaže dr. Strelec, započeo oko 10:30 sati, a pola sata kasnije sve je bilo gotovo. - Rodio se dječak koji je dug 48 centimetara i težak 2750 grama. Oboje su dobro i Janica bi trebala za pet dana izaći iz bolnice - kaže dr. Strlec.

Također, navodi i kako nitko nije prisustvovao porodu jer je carski rez ipak operacija, ali pred salom je unuka čekala baka Marica i još neki liječniku nepoznati ljudi.

- U svakom slučaju, dijete je rođeno u terminu i porođaj nije preuranjeni - kaže Strelec i zaključuje kako je do sada porodio barem 10 tisuća djece, ali ipak osjeća poseban ponos što je baš sudjelovao u porodu višestruko zlatne Janice.

Naša najtrofejnija sportašica tako je na najbolji mogući način ušla u Novu godinu, a kako i priliči Snježnoj kraljici, sina je rodila u vrijeme svoje, od jučer ipak druge najveće strasti, sezone skijanja. Inače, Janica za četiri dana, 5. siječnja, slavi 37. rođendan, a ako sve bude po proceduri, provest će ga u bolnici sa sinom. Naime, u pravilu žene nakon carskog reza, u slučaju da je sve u redu, pod prismotrom liječnika ostaju pet dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:17