DEVET NOMINACIJA ZA MIJU

MIA DIMŠIĆ 'Već je ovo nevjerojatno, a najviše bi me razveselio Porin za album godine'

Zagreb, 151217.
Pjevacica Mia Dimsic snimljena u studiju Hanza media
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek

Po mnogočemu je prošla godina bila u znaku mlade glazbenice Mije Dimšić, a njezin vrtoglavi uspjeh nastavio se i u 2018. godini. Naime, sudeći po objavljenim nominacijama za jubilarno 25. izdanje glazbene nagrade Porin, talentirana Osječanka mogla bi kući ponijeti čak devet kipića.

Presretna

Mijin album “Život nije siv” konkurira za album godine te također i za najbolji album pop glazbe, dok je pjesma “Bezimeni”, sa spomenutog albuma, nominirana za pjesmu godine. Album “Život nije siv” osvojio je nominacije i u kategorijama za najbolju produkciju i najbolju snimku, a naslovnica albuma konkurira za najbolje likovno oblikovanje.

Album “Božićno jutro” nominiran je za najbolji album popularno duhovne glazbe. Mia Dimšić u konkurenciji je i za najbolju žensku vokalnu izvedbu s pjesmom “Sunce, oblak, vjetar”, koja je nominirana i za najbolji aranžman.

- Presretna sam jer nisam očekivala ni upola toliko nominacija, možda jednu-dvije, a ovo je nevjerojatno.

Ipak, najviše bi mi značio Porin za album godine jer upravo je na toj nagradi uvijek najveći fokus - skromno je prokomentirala devet nominacija struke Mia Dimšić, koja je trenutačno na turneji po BiH.

Dokazala se

Ipak, najvećim uspjehom svestrana glazbenica smatra užitak u onome što radi.

- Moj najveći uspjeh je što sam dokazala sebi, svojim bližnjima i ostalima da se od glazbe može živjeti, i to od one koju ti želiš - objašnjava Mia.

U protekloj godini najviše joj je, kaže, značila pobjeda na Splitskom festivalu.

- Splitski festival je po mnogočemu poseban, a to je i mjesto gdje sam debitirala sa svojom pjesmom “Život nije siv”. Posebna draž je i u tome što sam pobijedila u Splitu, a ja sam iz Slavonije - kaže Mia.

Uspješna Osječanka nikad ne miruje pa tako uz nastupe radi i na novim stvarima.

Nova priča

- Na proljeće još slijedi jedan singl s prvog albuma i s time zatvaramo tu cjelinu. Ljeto ću provesti na turneji, odvojit ću neko vrijeme i za odmor, a na jesen kreće potpuno nova priča - najavljuje Mia Dimšić.

Uz Miju koja apsolutno prednjači, po broju nominacija se ističu još Parni valjak te Chui i Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije.

Parni valjak nominiran je za najbolju izvedbu grupe s vokalom, a njihov kompilacijski album “Antologija” za tematsko povijesni album.

Album “Live in Pula” nominiran je za najbolju produkciju i snimku te za najbolji koncertni album. Album “Chui ovu glazbu” u nominaciji je za najbolji jazz album, a Chui i Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije nominirani su za najbolju izvedbu i najbolju skladbu jazz glazbe, autora Tonija Starešinića. Album je nominiran i u prestižnoj kategoriji za album godine.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo