IZNENADNI ODLAZAK

NEEE, PA ZAR I ONA? ŠTO SE TO DOGAĐA NA PRISAVLJU? Karmela Vukov Colić nakon trideset godina odlazi s HRT-a, njezina odluka iznenadila kolege

 Boris Kovačev / HANZA MEDIA

Omiljena televizijska i radijska voditeljica Karmela Vukov Colić (50), jedno od zaštitnih lica dugovječne HRT-ove emisije 'Dobro jutro, Hrvatska', uskoro će se pozdraviti s kolegama na zagrebačkom Prisavlju gdje je provela čak 31 godinu, piše Slobodna Dalmacija.

Njezin iznenadni odlazak, tvrde izvori Slobodne Dalmacije, iznenadio je djelatnike državne televizije s obzirom da je Karmela više od polovine svog života provela na HRT-u i stekla status kakav imaju nekadašnje kultne spikerice i voditeljice poput Ksenije Urličić, Vesne Spinčić Prelog, Željke Fattorini, Jasmine Nikić i pokojne Helge Vlahović.

Iako je u kratkom telefonskom razgovoru kazala kako ćemo je i dalje gledati na malim ekranima, na Prisavlju se već nekoliko dana šuška o njezinom odlasku, što je Slobodnoj Dalmaciji i potvrđeno iz nekoliko izvora. Karmela je, navodno, odlučila otići svojom voljom, a u stalnom radnom odnosu bit će još kratko. Hoćemo li je nakon Nove godine gledati na nekoj drugoj televiziji ili će se potpuno pozdraviti s medijima i okrenuti novu stranicu u svojoj profesionalnoj karijeri u ovom trenutku zna samo ona.

'Ne komentiramo radno pravne odnose naših zaposlenika, pa tako ni gospođe Karmele Vukov Colić', kazali su nam u odnosima s javnošću HRT-a.

Karmela je karijeru započela na Radiju 101, a u Zagrebačkoj panorami tadašnje televizije Zagreb prvi se put pojavila 1987. godine. Zahvaljujući lijepom izgledu, simpatičnosti i savršenoj dikciji, ubrzo je postala rado viđen gost u dnevnim boravcima diljem tadašnje Jugoslavije, a popularnost joj je još više rasla devedesetih godina kad postaje zaštitno lice tada pokrenutog Trećeg programa HRT-a. Tijekom Domovinskog rata radila je kao voditeljica u projektu 'Gardijada', a javljala se i kao reporterka s bojišta.

Osim što je dugi niz godina zaštitno lice mozaične emisije 'Dobro jutro, Hrvatska' gledatelji je pamte i kao voditeljicu emisija 'Loto', 'TV Bingo Show', 'Nedjeljno popodne', 'Dan za danom', 'Gost-urednik' i 'Dobar dan, Hrvatska', a vodila je i mnogobrojne festivale i humanitarne akcije, kojima se i sama često odaziva u želji da pomogne drugima.

Njezin je glas dobro poznat u reklamama, ali i slušateljima Drugog programa Hrvatskog radija gdje je uveseljavala njihovu svakodnevnicu u emisijama 'Dobro je', 'Jutro na drugom' i 'Glazbeni megahertz', dok posljednjih godina nedjeljom vodi 'Krupni megahertz' u kojem su joj gosti glazbene zvijezde iz Hrvatske i regije. U slobodno vrijeme, kao velika obožavateljica kuhanja, rado daje kulinarske savjete na svom blogu ‘Ciao Karmela’.

Dobitnica je mnogobrojnih priznanja za svoj rad, a njezin odlazak s malih ekrana zasigurno će rastužiti mnoge gledatelje, zaključuje Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:20