RTL-OV LJUBAVNI SHOW

NOVINARKA JUTARNJEG NAVUKLA SE NA 'G. SAVRŠENOG' Da, to je besmisleni show, ali senzacionalan treš. Savršeno lažan, ali u njemu ima puno istine

 
 RTL

Preživjeti cijelu sezonu “Gospodina Savršenog”, uvjeravali su me mnogi, bit će nemoguće. Tvrdili su da ću odustati čim shvatim koliko je show “plitak, primitivan, vulgaran...”

Ideja da jedan zgođušni frajer sebi pred TV kamerama bira savršenu partnericu, navodno do kraja života, iz “harema” od 20-ak žena, doista zvuči pomalo tragično. Ipak, pogledala sam cijelu prvu sezonu koja je jučer završila i, kako kaže stanoviti Goran, zvan Gogi - “to mi se baš sviđa”.

Civilizacijski doseg

“Kako to možeš gledati? Kako to možeš podržavati? Znaš li da su u tom terminu djeca još budna i isto gledaju televiziju?” - izbila je svađa za jednim nedjeljnim ručkom. “Gospodin Savršeni” odlična je dokolica, program za pustiti mozak na pašu, nikako vrhunac televizije, ali zato senzacionalni treš. Zabavan je, kvragu, a kome se nije sviđao, mogao je prebaciti program na, recimo, “Bujicu”, za neke mnogo kvalitetniji doseg čovječanstva.

Publika se, naravno, podijelila. Kao i kod cajki ili emisija poput “Ljubav na selu”, u “Gospodinu Savršenom” ili guštate ili vam diže tlak. Naš kritičar Tomislav Čadež u svojoj kolumni nazvao je “Gospodina Savršenog” “svetkovinom propasti ljudskog roda”, rekao je da natjecateljice “predstavljaju dokaz da je feminizam - mrtav” ujedno pokušavajući shvatiti koncept tog televizijskog natjecanja na ispadanje i pronaći smisao u njemu. Jer, poznato je da “Shopping kraljice”, “Farme” i “Big Brotheri” imaju viši smisao. Da, istina je, “Gospodin Savršeni” je besmislen show, ali navukla sam se, iako se suštinski kosi s mnogim mojim uvjerenjima.

No, satisfakcija u gledanju ženskih drama i svađa na televiziji postoji, nakon što se i sama u stvarnom životu skoro svaki dan nađeš u poziciji jedne od natjecateljica. Sigurno i vi poznajete neku neurotičnu “Gabrijelu”, dvoličnu “Hanu”, umiljatu, ali oštru “Daisy”, savršenu i promišljenu “Ivu”...

Vidite u kojem smjeru idem - svaka od kandidatkinja je tipski lik. Predstavlja ženu s kojom borite svaki dan, kod kuće ili na poslu ili gdje već.

RTL

Koliko ste se puta našli u situaciji da vam je neka kolegica s posla bila sasvim OK, a onda je šef rekao, primjerice, koja od vas dovede više klijenata u tvrtku, dobit će povišicu. Maske su pale i odjednom se više niste mogle podnijeti. Borile ste se za istu stvar. Kao Aleksandra i Hana, koje su se u posljednjem tjednu showa konstantno podbadale, svađale i vrijeđale. A onda, kada je pobijedila Iva, postaju prijateljice. “Džabe smo se klale”, rekla joj je Aleksandra.

Koliko god kritičari tvrdili da je “Gospodin Savršeni” savršeno lažan, u njemu ima mnogo istine kad je riječ o odnosima među ženama. A nakon mnogo preglumljenih scena u stilu “Krv nije voda” i namještenih savršenih dejtova na koje valjda nitko u stvarnom životu nikada nije otišao, nazire se istina i po pitanju muško-ženskih odnosa.

Nestao je brzo

Čini se da je onaj zanos iz posljednje epizode (snimljen mjesecima ranije), kada Savršeni kaže: “Ti si ta”, a Iva mu se baci u poljubac dok u pozadini svira “All of Me” Johna Legenda, vrlo brzo nestao.

Usput, svaka pohvala čovjeku koji je odabrao glazbu za finale. “Hurt” Christine Aguilere i Rihannin “Russian Roulette” koji su svirali dok je Gogi Aleksandri i Hani lomio srca, hitovi su koje gotovo svaka žena, koja sada ima od 25 do 35 godina, sluša kada ju neki kreten iznevjeri.

I zna svaku riječ tih pjesama.

No, osim što se mjesecima unaprijed, zahvaljujući glasinama na internetu, znalo da je Iva pobjednica, sada, pak, evo nove drame. Pobjednica Iva navodno zapravo uopće nije ostala s Goranom, i mnogi tvrde da to potvrđuju njene objave na društvenim mrežama u kojima, među ostalim, piše: “Čekaj onoga koji će te jednostavno obožavati”. Savršeni čini se nije bio taj, a Iva uživa putujući, i to s Aleksandrom - nekad su si “zabijale noževe u leđa”, a danas, evo, #BFF.

A naš Gogi navodno isto nije ostao praznih ruku, šuška se da šeće po gradu s Hanom, kojoj se sreća izgleda osmjehnula jer kreće i sa snimanjem svog prvog showa, “Hana Make Up Queen”, serijala koji će se prikazivati na RTLplayu. Pa sad recite da ovo nije bolji zaplet nego što ga ima većina sapunica!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:40