OTKRIVAMO

OVO JE NOVI LUKSUZNI DOM DINE RAĐE Naš proslavljeni košarkaš uselio se u stan vrijedan 700 tisuća eura u elitnom dijelu Zagreba

 
 Instagram/Dino Rađa

Naš proslavljeni košarkaš, vlasnik dviju olimpijskih medalja, bivši NBA igrač, a odnedavno član prestižne Kuće slavnih, Dino Rađa, s obitelji se prije nekoliko mjeseci odlučio iz rodnog Splita preseliti u Zagreb.

Za svoju su novu adresu u metropoli Dino, njegova supruga Viktorija i sinovi odabrali luksuzan troetažni stan na zagrebačkom Jordanovcu u jednoj od četiri vile koje nose naziv Home of the future. Tako se i među stanovnicima Jordanovca počelo pričati o novom poznatom susjedu u kvartu.

Odluku o preseljenju Rađa je s obitelji donio, kako su oni sami najavili, najviše zbog poslovnih obveza slavnog Splićanina, koji je na dužnosti predsjednika Stručnog savjeta u Hrvatskom košarkaškom savezu, a njihovi sinovi, 15-godišnji Roko i desetogodišnji Niko, odsad su polaznici zagrebačkih škola. Zgrade na Jordanovcu bile su im vjerojatno idealan izbor jer nude komfor kvalitetno građene obiteljske kuće, a odmah su bile useljive.

Peterosoban stan

Iako na stranicama tvrtke Alfa stan ne postoje podaci o cijenama pojedinog stana, uvidom u zemljišne knjige vjerojatno je da su ga platili oko 700 tisuća eura.

Peterosoban stan obitelji Rađa sagrađen je nedavno u sklopu jedinstvenog stambenog projekta u kojem su se prvi put u Hrvatskoj primijenili najviši svjetski standardi gradnje, uz dizajn, luksuzne elemente življenja i pametnu tehnologiju, čime se postigao sasvim drugačiji koncept življenja od uobičajenog.

Procijenili smo da njihov stan, veći od 200 četvornih metara, s obzirom na kvadraturu, dodatne sadržaje, poput terase od 41,5 četvorna metra na uvučenom katu i zeleni krov s jacuzzijem od 124,31 četvorna metra, uzimajući u obzir prosječnu tržišnu cijenu sličnih skupih objekata, stoji oko 700 tisuća eura. U četiri vile, o čijoj se gradnji prilično pisalo, svi stanovi imaju svoj zaseban ulaz i parkirno mjesto. Neki stanovi nudili su vanjski prostor s predviđenom ljetnom kuhinjom, prostorom za blagovanje, drugi na krovu s jacuzzijem, sunčalištem i jedrenim platnima.

Dodatni sadržaji na nižim etažama ostvareni su kroz vrt, a stanovi na završnim etažama, poput onog obitelji Rađa, koriste prostor zelenog krova. Samim konceptom "pametne kuće" stanarima je na raspolaganju stan na dlanu. Iz samog stana ili s udaljene lokacije, putem tableta ili pametnog telefona, omogućeno im je upravljanje cijelom kućom iz "fotelje", a dodatna prednost same lokacije je što je tek nekoliko minuta udaljena od samog središta grada, ali je mirna i okružena zelenilom. Stambeni sklop Jordanovac dobitnik je Medalje za arhitekturu za prošlu godinu, koju dodjeljuje Komora arhitekta.

Najavili preseljenje

Naselje je okruženo prozirnom ogradom i ima videonadzor. Za sigurnost je zadužen protuprovalni sustav koji omogućava kontrolu 24 sata. Stanovi imaju protuprovalne senzore, a unutar njih postoje i senzori pokreta. U tekstovima objavljenim o ovom stambenom sklopu može se naći i podatak kako su ulazna vrata zaštićena lozinkom. Zgrade imaju i vremensku stanicu koja očitava svjetlost, vjetar, vlagu i padaline. Ako je vjetar jači, a platno na krovu otvoreno, oglasit će se alarm i sklopiti platno, a ako pada kiša, rolete se mogu spustiti.

Da napušta Split i s obitelji seli u Zagreb Rađa je otkrio još u ožujku, napominjući kako će stalni stanari metropole postati krajem kolovoza, uoči početka nove školske godine.

Uz želju da sinovima omogući najbolje moguće školovanje, svoje funkcije predsjednika Stručnog savjeta u HKS-u, dodatni razlog za život u Zagrebu, Dinu Rađi bila je opet košarka, koju stariji sin Roko godinama trenira i očigledno je da mu jako dobro ide.

Naime, u kadetima KK Split bio je jedan od boljih igrača, no vrlo je izvjesno da će najbolje od sebe na parketu sada dati u jednom od zagrebačkih klubova, Cedeviti ili Ciboni. Svoju obitelj u Zagrebu vjerojatno će često posjećivati i Rađin najstariji sin, 20-godišnji Duje kojeg ima iz prvog braka.

A što se tiče samog Dina i Viktorije Rađa, njihov brak jedan je od najstabilnijih na domaćoj sceni, a supružnici nerijetko ističu koliko su velika podrška jedno drugome. Viktorija, tadašnja Miss Dalmacije i pjevačica u usponu, s Dinom se susrela prije 22 godine i bila je to, kako su često isticali, ljubav na prvi pogled. U braku su 16 godina, a među njima, barem javno, nije nikad bilo ni najmanjih trzavica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 04:30