OPET TATA

PETO DIJETE SLAVENA BILIĆA Partnerica nogometne legende, Ivana Đeldum, u subotu ujutro u privatnoj klinici na svijet je donijela djevojčicu

Malena je na svijet stigla samo pet dana nakon proslave Slavenova 50. rođendana
 Ronald Goršić / CROPIX

Slaven Bilić u subotu je peti put postao tata. Njegova dugogodišnja partnerica Ivana Đeldum u zagrebačkom rodilištu i poliklinici Podobnik na svijet je donijela njihovu treću kćerkicu.

Dolazak djevojčice bivšem hrvatskom nogometnom izborniku sigurno je najljepši rođendanski dar jer malena je na svijet stigla samo pet dana nakon proslave Slavenova 50. rođendana.

Vijest o dolasku male “Bilićke” ovog vikenda doznali su samo najbliži prijatelji nogometne legende. Bilić nikad nije bio od onih koji privatni život vole rasprostirati u medijima, pa se tako tek prije mjesec dana uopće doznalo da Ivana i on čekaju bebu.

Njih dvoje sa kćerima Sofijom i Nijom sredinom ljeta vratili su se iz Velike Britanije, gdje je Bilić stručnim, ali i duhovitim komentarima oduševljavao publiku na tamošnjem ITV-u, koja je putem te televizije pratila Svjetsko nogometno prvenstvo u Moskvi. Osim njega, nogometne utakmice u Rusiji na toj su televiziji komentirali i Ryan Giggs, Roy Keane, Henrik Larsson, Patrick Evra, Mark Clattenburg, Gary Neville, Lee Dixon, Martin O’Neill... No, upravo je Bilić stručnošću, humorom i emotivnošću kojom je pratio utakmice naše reprezentacije osvojio cijeli svijet, a grimase koje je radio tijekom najnapetijih dijelova utakmica postale su hit na internetu.

Kava na Cvjetnom

No, kao što smo rekli, nakon poslovnog angažmana Bilić se s obitelji vratio u Hrvatsku, točnije u Split. Splićani su ga viđali u šetnji sa psom na Zenti i Bačvicama, kao i u obližnjoj teretani. Bio je i na ispraćaju dragog mu pjevača Olivera Dragojevića 31. srpnja na splitskoj rivi... No, još je mjesec dana moralo proći da se napokon dozna da je razlog boravku Bilićevih u Splitu i to što čekaju prinovu.

- Nisu oni to ni od koga krili. Tko bi skrivao takvu sreću? Ali, normalni su, skromni ljudi koji takvu vijest nisu imali potrebe oglašavati u novinama ni na portalima - kazao nam je prijatelj Slavena Bilića koji je ovog petka viđen s Ivanom u šetnji središtem Zagreba. Bio je u sportskom izdanju, a Ivana je nosila crnu haljinu koja je istaknula njezin trudnički trbuščić. Na nogama je imala udobne tenisice. Tijekom šetnje Ivana i Slaven držali su se za ruke, a nakon što su stigli na Cvjetni trg, popili su kavu u društvu Roberta Prosinečkog, Zvonimira Solde i Nikole Jurčevića koji je u petak slavio rođendan pa nije izostalo ni međusobno čestitanje, a doznalo se i da je Bilić 50. rođendan nekoliko dana prije proslavio u Splitu.

Zanimljivo je da se šuška kako je upravo jedan od čestitara, Robert Prosinečki, zaslužan za upoznavanje Slavena i Ivane. Naime, njih dvoje prvi put su se susreli 2008. godine u mjesnom kafiću na Krku, gdje je Bilić došao u posjet prijatelju Prosinečkom koji na tom otoku ima vikendicu. Svoju vezu Ivana i Slaven uspješno su krili do Valentinova 2009. godine, kad su ih fotografi snimili u središtu Zagreba. Njegovi prijatelji tada su potvrdili da je sportaš jako zaljubljen i da je Ivana prava žena za njega. A ona ga je pratila tijekom svih njegovih sportskih angažmana.

- Reći ću vam samo da je Ivana jedna od najboljih osoba koje sam sreo u životu - kazao je 2009. godine Bilić za Storybook. Jednom drugom prigodom istaknuo je da i dalje, nakon razvoda, vjeruje u brak.

Vezan za svu djecu

- Vjerujem u instituciju braka, brak je svetinja, bez obzira na to što danas ima razvoda - rekao je za InMagazin Slaven koji se 2007. nakon 14 godina braka razveo od Andrijane Bilić s kojom ima sina Lea (22) i kćer Alani (15). Prijatelji ga opisuju kao brižnog roditelja koji svojoj djeci nastoji biti životni oslonac, ali i prijatelj.

- S djecom treba izgraditi potpun odnos. To je poput gume, malo daš, malo otpustiš. Baš kao i u svim drugim odnosima. Svojoj sam djeci i prijatelj i podčinjeni, i sveti, ma sve... Je li to dobro? Na kraju dana mislim da jest. Nema pravila u odgoju djece. Često sam čuo da je jedno dijete istih roditelja postalo doktor znanosti, a drugo lopov. Uvijek treba biti na oprezu i poznavati svoju djecu - rekao je Bilić za Storybook.

- Slaven je iznimno vezan za Lea i Alani, gotovo se svakodnevno čuje s njima - kaže nam izvor blizak Biliću, kojeg je njegova partnerica Ivana neopisivo usrećila prije četiri godine kad je na svijet donijela njihovu prvu kćerkicu Sofiju. Malena je rođena u Istanbulu sredinom prosinca, gdje je Bilić bio angažiran kao trener turskog kluba Bešiktaša. Dvije godine kasnije na svijet je došla i njezina sestrica Nia, koja rođendan slavi deset dana nakon tate. O njezinu rođenju Bilić je progovorio u Londonu.

- Dobio sam kćer i obožavam je - izjavio je tadašnji trener londonskog West Hama.

U povodu rođenja svoje četvrte kćeri Bilić, nema sumnje, neće istupati na konferencijama za novinare, ali njegova sreća zbog toga što je peti put postao otac, kažu njegovi bližnji, jednostavno je neopisiva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 11:02